Celsius verkoopt bitcoin-miningmachines voor $ 1,3 miljoen

De bitcoin-miningtak van de failliete cryptogeldschieter Celsius heeft zijn mining machines verkocht voor $ 1,3 miljoen, meldt The Block.

Het bedrijf verkoopt circa 2.700 nieuwe MicroBT M30S-units, zo blijkt uit een bekendmaking ingediend bij de U.S. Bankruptcy Court voor het zuidelijke district van New York.

De koper is investeringsmaatschappij Touzi Capital, een klein bedrijf gevestigd uit Cupertino, Californië, dat investeert in meergezinswoningen, seniorenwoningen en bitcoin-mining. Ze hadden simpelweg het beste bod voor deze waren.

De hostingprovider van Celsius, Core Scientific, die onlangs ook in een faillissementsprocedure kwam, kreeg vorige week groen licht om alle machines van Celsius uit te schakelen.

De twee bedrijven vochten de afgelopen maanden een geschil uit de voorwaarden van hun hostingovereenkomst. Celsius diende een motie in om een automatische schorsing in september af te dwingen. Het bedrijf is ook een van de schuldeisers van Core Scientific.

De malheur op de bitcoinmarkt heeft ook negatieve impact op de vraag naar miningmachines. De prijs daarvan is tientallen procenten gedaald.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...