Celsius steekt half miljard dollar in minen van bitcoin

Leenplatform Celsius breidt haar investeringen in bitcoin mining uit naar in totaal 500 miljoen dollar, zo verklaart CEO Alex Mashinsky aan nieuwssite The Block.

De initiële investering was 200 miljoen dollar, maar Celsius breidt het bedrag met maar liefst 300 miljoen dollar uit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De investeringen worden uitgesmeerd over de jaren 2021 en 2022 met name naar activiteiten in de VS en Canada, maar ook in aandelen van miningbedrijven zoals Core Scientific, Rhodium Enterprises en mining pool Luxor Technologies.

De eerstgenoemde partij is van plan om naar de beurs te gaan, net zoals Rhodium dat met haar beursgang 100 miljoen dollar wil ophalen.

De topman geeft aan dat Celsius nu ~22.000 bitcoin ASIC-miners operationeel heeft, waarvan de meesten de nieuwste generatie AntMiner S19 van Bitmain zijn.

Maar ook van het nieuwste model, de AntMiner S19XP met een rekenkracht van 140 terahashes per seconde (TH/s), zijn er besteld.

Celsius heeft een wonderbaarlijke transformatie ondergaan. Ze zijn namelijk primair een zogenaamde bitcoin bank. Ze geven rente voor je bitcoin en geven leningen uit met cryptocurrency’s als onderpand. Ze beheren naar verluidt 28,6 miljard dollar aan vermogen namens anderen.

Ze verstrekten al sinds 2020 leningen aan bedrijven als Core Scientific en Argo Blockchain, maar zo gaandeweg ontpopt de scale up zich als – op papier – één van de grootste investeerders in de Noord-Amerikaanse mining industrie.

Vorige maand wist Celsius ook nog eens $400 miljoen op te halen tegen een bedrijfswaardering van 3 miljard dollar. Onder meer een Canadees pensioenfonds nam deel aan die financieringsronde.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...