Voor 1 bitcoin tel je nu 718.000 lira neer, inflatie in Turkije boven 20%

De inflatie in Turkije loopt de spuigaten uit. Volgens de laatste metingen is er sprake van een inflatiecijfers van boven de 20%.

Alles wordt dan duurder, ook bitcoin. Want voor één bitcoin tel je nu ruim 718.000 lira neer. En dat is een vers record, weliswaar gemeten in Turkse lira's.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ter vergelijking: gisteren telde men daar nog 644.000 lira voor neer.

Turkije is onderdeel van de G20, een overlegorgaan tussen twintig landen op het gebied van met name economische vraagstukken.

Op de onderstaande Tradingview grafiek is de stijging van de bitcoin in lira's goed te zien. Met name sinds de zomer is bitcoin ten opzichte van de lira flink gestegen.

Voor 1 bitcoin tel je nu 718.000 lira neer, inflatie in Turkije boven 20%
bron: Tradingview

Een wrang feit, want de bitcoin koers is de afgelopen weken juist flink gedaald na de laatste all-time high van $69.000. In dollars welteverstaan.

Ook diverse experts op Twitter maken melding van het opmerkelijke feitje. Het betekent dat inwoners van Turkije nog meer de portemonnee moeten trekken voor een beetje bitcoin.

De Amerikaanse commentator Preston Pysh denkt er het zijne van.

Net zoals Greg Foss, een ervaren obligatiehandelaar uit Canada die van een nocoiner naar een bitcoin propagandist is getransformeerd.

Kijken we naar zoekgedrag op Google, dan is er momenteel geen sterke stijging waarneembaar.

Over de afgelopen twaalf maanden staat Turkije op plek 3 van landen waarvan de bevolking het meest zoekt naar bitcoin op Google. Maar gemeten over de afgelopen drie maanden, valt Turkije buiten de top 5.

Met name in de lente is er op bitcoin gezocht.

Voor 1 bitcoin tel je nu 718.000 lira neer, inflatie in Turkije boven 20%
bron: Google Trends

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsturkije

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...