Celsius wil 67% van geld Earn-rekeningen teruggeven aan klanten

1449 totale weergaven

De failliete cryptobank Celsius krijgt toestemming van de faillissementsrechter om haar faillissementsplan voor te leggen aan schuldeisers.

Vervolg voor Celsius

Volgens berichtgeving van zowel Bloomberg als Reuters heeft de failliete cryptolender toestemming gekregen om faillissementsplan naar zijn schuldeisers te sturen. Zij kunnen vervolgens goedkeuring geven, of het hele plan afwijzen.

De door Celsius voorgestelde strategie zorgt ervoor dat het bedrijf haar Chapter 11-faillissement achter zich laat. Het wordt een een entiteit die eigendom is van zijn schuldeisers.

Op maandag keurde rechter Martin Glenn de volgende stap goed tijdens een hoorzitting van de US Bankruptcy Court in Manhattan. Om precies te zijn stemt hij in met de disclosure agreement, waarmee hij vindt dat de schuldeisers voldoende informatie zouden verkrijgen om over het voorstel te kunnen stemmen.

Celsius vroeg in 2022 het Chapter 11-faillissement aan. Klanten wisten sindsdien niet hoeveel geld ze terug zouden zien van hun stortingen.

Het bedrijf bereikte in juli twee schikkingen, waardoor ze de faillissementsprocedure kan beëindigen en de activa van de klant kan teruggeven. In oktober is er een hoorzitting gepland om de reorganisatie te behandelen en eventueel te bekrachtigen.

Als alles volgens plan verloopt, kunnen klanten voor het einde van het jaar uitbetalingen verwachten.

De geldschieter suggereert dat de meeste klanten met Earn-rekeningen 67% van het totaalbedrag zullen ontvangen.

Deze recovery bestaat uit liquide cryptovaluta zoals bitcoin en ether, aandelen in de nieuwe entiteit en de opbrengst van de rechtszaak tegen de oprichter van Celsius, Alex Mashinsky.

Toen Celsius failliet ging, waren er 600.000 klanten die ongeveer $4,4 miljard op rentedragende Celsius-rekeningen hadden staan.

Onder het faillissementsplan van Celsius zullen particuliere klanten hun stortingen in cryptovaluta terugkrijgen. Fahrenheit Group neemt de resterende bedrijfsactiviteiten over. De schuldeisers hebben tot 20 september om over het voorstel te stemmen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws