Celsius zet bijna $60 miljoen aan altcoins om naar bitcoin en ether

Celsius is begonnen met het omzetten van altcoins naar bitcoin. Na de Amerikaanse faillissementsrechtbank de cryptobank eerder toestemming gaf, lijkt het failliete bedrijf nu daad bij het woord te voegen.

Uitwisseling altcoins

Volgens on-chain data verplaatste Celsius Network maandag in totaal $59,4 miljoen aan cryptocurrency’s. Om precies te zijn stuurden ze dit naar institutionele cryptobeurs FalconX. Het ligt zeer voor de hand dat de reden hiervoor is om de altcoins te dumpen voor bitcoin en ether.

Naast de verkoopdruk die dit voor illiquide altcoins kan zorgen, zou het de schuldeisers op de lange termijn moeten helpen. Vooralsnog weten klanten van de cryptolender nog steeds niet wat ze van hun deposito’s gaan terugzien.

Volgens data van Arkham Intelligence gaat het om de verkoop van $13,6 miljoen aan Polygon-tokens, $10,7 miljoen in Chainlink, $7,3 miljoen in AAVE. Later gingen er in een tweede batch nog miljoen dollars aan BNB, DNX en LINK naar FalconX, net als ZRX, 1INCH en de goudtoken XAUT van Tether.

Celsius zet bijna $60 miljoen aan altcoins om naar bitcoin en ether

Daarmee moet het totaalbedrag van een krappe $60 miljoen terugkomen in de vorm van bitcoin en/of ether. Waarschijnlijk zal het daadwerkelijke bedrag lager zijn, vanwege diepte in de orderboeken en wisselkosten.

Een Amerikaanse faillissementsrechter besloot op 30 juni dat Celsius haar kleinere tokens ter waarde van ongeveer $170 miljoen mocht omzetten. Daarmee lijken de transacties van vandaag nog maar het eerste begin.

Onlangs kreeg ook de voormalige CEO, Alex Mashinsky, goedkeuring voor een borgtocht van $40 miljoen, nadat hij vorige week donderdag werd aangeklaagd wegens fraude door het ministerie van Justitie (DOJ).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
altcoinsBitcoin nieuws