CEO Goldman Sachs: Bitcoin kan groter worden dan goud

Kan bitcoin (BTC) goud van de troon stoten? Steeds meer grote namen speculeren over een scenario waarin BTC de beleggingsmarkt rondom het edelmetaal opslokt.

Goud vs bitcoin

CEO van Goldman Sachs, David Solomon, heeft in een winstrapport laten weten hoe hij over Bitcoin en crypto denkt. Er kwamen wat opvallende uitspraken naar buiten die in vergelijking met een jaar geleden een stuk positiever zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zo noemde Goldman Sachs toen Bitcoin ‘geen asset class’ terwijl Solomon nu laat weten dat de adoptie van Bitcoin sneller gaat dan verwacht. BTC was in de ogen van de bank nog niet zo lang geleden absoluut geen optie om in et beleggen.

Solomon laat weten dat de Bitcoin- en cryptomarkt steeds belangrijker worden voor de banken op Wall Street. “Centrale banken zijn aan het kijken naar digitaliseren van hun munt, verder kijken ze naar cryptocurrency’s zoals Bitcoin dat nu voornamelijk wordt gebruikt als store of value”.

Goldman Sachs kwam laatst al met het nieuws naar buiten dat het klanten deels toegang gaat verlenen aan Bitcoin gerelateerde beleggingsproducten. “We zijn constant op zoek naar manieren om onze klanten zo goed mogelijk te voorzien”, laat de CEO weten. Ondanks dat de bank niet in Bitcoin kan handelen ziet het de mogelijke invloed op het wereldwijde systeem in. Toch zijn er volgens Solomon nog geen plannen om een rol te gaan spelen in de retail markt.

Op de vraag hoe Goldman gaat anticiperen op de Bitcoin hype laat Solomon weten dat ze niet bezig zijn met het aanbieden van een crypto wallet. ‘We zijn meer bezig met de institutionele kant’ legt hij verder uit.

Het is en blijft een feit dat het sentiment rondom Bitcoin momenteel enorm in contrast staat met vorig jaar. Daar waar grote banken vorig jaar Bitcoin nog niet als een serieuze asset class zagen laat bijvoorbeeld Goldman Sachs nu weten dat de digitale munt zelfs groter kan worden dan goud.

Lees meer over:
Goldman Sachsgoud