Goldman Sachs is overstag: de bank wil snel starten met Bitcoin diensten

De grote Amerikaanse bank Goldman Sachs wil nog in het tweede kwartaal van dit jaar starten met bitcoin (BTC) diensten. Het gaat om investeringsopties voor geïnteresseerde klanten. Dat vertelde Mary Rich van Goldman Sachs bij CNBC.

Goldman Sachs en bitcoin

Goldman Sachs heeft bij hun fondsmanager een afdeling voor digitale assets. Rich is sinds kort het hoofd van die afdeling en ze heeft grootse plannen voor bitcoin diensten. Uiteindelijk moeten klanten voor al hun wensen bij de bank terecht kunnen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om bitcoin kopen, maar ook derivaten en andere traditionele investeringen rondom BTC. De eerste diensten moeten live gaan in het tweede kwartaal van 2021.

De vraag komt ook uit de hoek van klanten. In eerste instantie richt de bank zich op hun grootste klanten.

Rich: ”Er is een groep klanten die naar deze asset kijkt als hedge tegen inflatie.” Het wereldwijde beeld draagt hier natuurlijk aan bij. Ze benadrukt ook dat sommige klanten denken dat we op de vooravond staan van een nieuw soort internet. En daar wil je als vermogend man of vrouw natuurlijk bij zijn.

Goldman Sachs laat niet iedereen toe: in eerste instantie zijn de toekomstige diensten bedoeld voor partijen met minstens $25 miljoen om te investeren.

”We zijn nog erg vroeg in de ontwikkeling van dit ecosysteem. Niemand weet precies hoe het gaat evalueren en hoe dat eruit gaat zien”, stelt Rich. En om af te sluiten zegt ze: ”Maar ik denk dat het vrij zeker is dat het onderdeel is van onze toekomst.

Geen beleggingscategorie

Nog niet zo lang geleden communiceerde de bank nog iets haal anders: BTC is geen beleggingscategorie. Nog geen jaar later komt ook de grote investeringsbank met diensten rondom bitcoin.

Langzaam maar zeker zit er niets anders op voor dit soort partijen. Wanneer je concurrenten (of nieuwe bedrijven zoals Coinbase) goed verdienen in deze industrie en met diensten komen voor klanten dan moet je wel volgen.

Om een indicatie te geven van het verschil in inzicht. Hieronder vind je een slide uit de presentatie van Goldman Sachs aan hun klanten in mei 2020.

Goldman Sachs is overstag: de bank wil snel starten met Bitcoin diensten
Lees meer over:
Goldman Sachs

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...