CEO JP Morgan gelooft niet in Bitcoin, maar denkt dat prijs nog wel naar $400.000 kan

De CEO van bankgigant JP Morgan Chase zit in een spagaat wat betreft Bitcoin. Aan de ene kant gelooft hij er absoluut niet in en zegt hij het niet te kopen, terwijl hij toch niet raar zou opkijken als de prijs nog x10 gaat.

Criticaster met bullish randje

Het gaat om Jamie Dimon, die al sinds 2017 een uitgesproken tegenstander van Bitcoin is. Dat is echter zijn persoonlijke visie, want hij ziet in Bitcoin wel en mogelijkheid om met zijn bank te profiteren van de toenemende populariteit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een online interview met Times of India sprak Dimon over de aantrekkingskracht die Bitcoin op veel mensen heeft. Hij is een historisch fervent criticaster van bitcoin (BTC) en noemde het in 2017 nog een fraude. Hij haalde vooral de termen ‘criminelen’ en ‘ontwijken van autoriteiten’ aan in combinatie met de ‘financiële transacties’.

Toen Times of India aan de CEO vroeg of Bitcoin (of andere cryptocurrency’s) moeten worden verboden of gereguleerd, antwoordde Dimon:

“Ik geef niet echt om Bitcoin. Ik denk dat mensen er te veel tijd aan verspillen. Maar het wordt gereguleerd. En dat zal het tot op zekere hoogte inperken. Maar of dat het helemaal doet verdwijnen, ik heb geen idee. En het kan me persoonlijk niet schelen. Ik ben geen koper van Bitcoin. Dat betekent niet dat het de komende vijf jaar niet tien keer duurder kan worden.”

Hij vergelijkt het ook nog met de beanie babies, de tulpmania en ook de internetbubbel:

CEO JP Morgan gelooft niet in Bitcoin, maar denkt dat prijs nog wel naar $400.000 kan

Kritiek maar toch ‘omarmen’

Ondanks dat Dimon zélf niets in Bitcoin ziet, ziet hij de prijs de komende vijf jaar dus nog wel naar de $400.000 gaan. Dit is ook een reden waarom JP Morgan het afgelopen jaar steeds meer interesse heeft getoond in de grootste cryptomunt.

In januari kocht het bedrijf een belang van 10% in het MicroStrategy, het bedrijf waarvan CEO Michael Saylor miljarden dollars van de kasreserves heeft omgezet naar Bitcoin.

In juli opende de bank meerdere vacatures in de hele wereld die te maken heeft met cryptovaluta, en dan met name stablecoins (de JPM Coin). Ook gaat dochterbedrijf Counterpoint Global investeringen in Bitcoin aanbieden aan haar vermogende klanten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsJPMorgan