Klanten JP Morgan kunnen vanaf $1.000 beleggen in 11 Bitcoin bedrijven

1031 totale weergaven

JP Morgan wil met een nieuw product Bitcoin indirect toegankelijk maken voor haar investerende klanten. Ze kunnen blootstelling krijgen aan ‘crypto’ in de vorm van een mandje met aandelen van beursgenoteerde van bedrijven die betrokken zijn bij verschillende dingen rondom Bitcoin.

Aandelen van Bitcoin bedrijven

Dat blijkt uit een reeks aanvragen die de investeringsbank uit Wall Street heeft ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de documentatie over het product genaamd “Insight Notes Linked to the J.P. Morgan Basket of Companies with Exposure to Cryptocurrency” staat meer uitleg over het idee. Het ‘betreft een mandje van 11 bedrijven’ die bekend zijn in de cryptomarkt.

Ieder bedrijf heeft z’n eigen weging binnen het geheel: MicroStrategy vertegenwoordigt 20%, Square van Jack Dorsey is goed voor 18% van het totaal ook PayPal en NVIDIA staan in de lijst.

Ook de mining industrie is meegenomen in het totaal: RIOT Blockchain staat op de lijst en de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, ook wel bekend als TSMC draagt 5% bij. Laatstgenoemde liet onlangs nog weten minder chips willen gaan leveren aan producten van mining rigs, omdat de vraag vanuit deze industrie door de bull en bear markten te instabiel is.

Volgens de aanvraag bij de SEC is de wegingen van deze zogenoemde ‘Reference Stocks’ mede bepaald op basis van de exposure naar bitcoin, de correlatie met bitcoin en ook de liquiditeit.

Klanten JP Morgan kunnen vanaf $1.000 beleggen in 11 Bitcoin bedrijven

Details over het product

JP Morgan benadrukt in de omschrijving dat de blootstelling van dit pakket aan bedrijven niet direct gekoppeld is aan een bepaalde cryptocurrency. De notes zijn dus niet een verkapte kopie van de ontwikkeling van de prijs van bitcoin of de prestaties van de markt van digitale activa. Ze leggen het in de documentatie als volgt uit:

“De notes zijn bedoeld voor beleggers die op zoek zijn naar blootstelling aan de prestaties van ons ‘Cryptocurrency Exposure Basket’ (…) Dit mandje met aandelen biedt geen directe exposure aan cryptocurrency’s en de prestaties van deze basket zijn niet mogelijk gecorreleerd met de prijs van een bepaalde cryptocurrency, zoals bitcoin.”

De prijsdatum van deze obligaties is vastgesteld op 26 maart. De uitgifte van de notes staat volgens de indiening “op of rond 31 maart 2021” en de minimale investering bedraagt $1.000.

JP Morgan over Bitcoin

Het feit dat de bank deze aparte producten op touw zet, is een teken aan de wand: Wall Street wil blootstelling aan bitcoin. Waar bitcoin zelf misschien nog wat gevaarlijk klinkt, zijn deze oplossingen perfect voor de traditionele investeerders in de aandelenmarkt.

Een paar dagen geleden kregen de grootste klanten van de Amerikaanse bank nog achtergrondinformatie over bitcoin. De doelgroep heeft een minimaal vermogen van $10 miljoen en via een briefing legde JP Morgan de risico’s en kansen van de cryptomunt uit.

De bankiers deden eind februari ook al een duit in het zakje: investeer 1% van je portfolio in bitcoin. Andere analisten van deze zelfde bank waren weer van mening dat de reële prijs van de cryptomunt een stuk lager ligt dan de huidige spotprijs.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
JP Morgan