Klanten JP Morgan kunnen vanaf $1.000 beleggen in 11 Bitcoin bedrijven

JP Morgan wil met een nieuw product Bitcoin indirect toegankelijk maken voor haar investerende klanten. Ze kunnen blootstelling krijgen aan ‘crypto’ in de vorm van een mandje met aandelen van beursgenoteerde van bedrijven die betrokken zijn bij verschillende dingen rondom Bitcoin.

Aandelen van Bitcoin bedrijven

Dat blijkt uit een reeks aanvragen die de investeringsbank uit Wall Street heeft ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de documentatie over het product genaamd “Insight Notes Linked to the J.P. Morgan Basket of Companies with Exposure to Cryptocurrency” staat meer uitleg over het idee. Het ‘betreft een mandje van 11 bedrijven’ die bekend zijn in de cryptomarkt.

Ieder bedrijf heeft z’n eigen weging binnen het geheel: MicroStrategy vertegenwoordigt 20%, Square van Jack Dorsey is goed voor 18% van het totaal ook PayPal en NVIDIA staan in de lijst.

Ook de mining industrie is meegenomen in het totaal: RIOT Blockchain staat op de lijst en de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, ook wel bekend als TSMC draagt 5% bij. Laatstgenoemde liet onlangs nog weten minder chips willen gaan leveren aan producten van mining rigs, omdat de vraag vanuit deze industrie door de bull en bear markten te instabiel is.

Volgens de aanvraag bij de SEC is de wegingen van deze zogenoemde ‘Reference Stocks’ mede bepaald op basis van de exposure naar bitcoin, de correlatie met bitcoin en ook de liquiditeit.

Klanten JP Morgan kunnen vanaf $1.000 beleggen in 11 Bitcoin bedrijven

Details over het product

JP Morgan benadrukt in de omschrijving dat de blootstelling van dit pakket aan bedrijven niet direct gekoppeld is aan een bepaalde cryptocurrency. De notes zijn dus niet een verkapte kopie van de ontwikkeling van de prijs van bitcoin of de prestaties van de markt van digitale activa. Ze leggen het in de documentatie als volgt uit:

“De notes zijn bedoeld voor beleggers die op zoek zijn naar blootstelling aan de prestaties van ons ‘Cryptocurrency Exposure Basket’ (…) Dit mandje met aandelen biedt geen directe exposure aan cryptocurrency’s en de prestaties van deze basket zijn niet mogelijk gecorreleerd met de prijs van een bepaalde cryptocurrency, zoals bitcoin.”

De prijsdatum van deze obligaties is vastgesteld op 26 maart. De uitgifte van de notes staat volgens de indiening “op of rond 31 maart 2021” en de minimale investering bedraagt $1.000.

JP Morgan over Bitcoin

Het feit dat de bank deze aparte producten op touw zet, is een teken aan de wand: Wall Street wil blootstelling aan bitcoin. Waar bitcoin zelf misschien nog wat gevaarlijk klinkt, zijn deze oplossingen perfect voor de traditionele investeerders in de aandelenmarkt.

Een paar dagen geleden kregen de grootste klanten van de Amerikaanse bank nog achtergrondinformatie over bitcoin. De doelgroep heeft een minimaal vermogen van $10 miljoen en via een briefing legde JP Morgan de risico’s en kansen van de cryptomunt uit.

De bankiers deden eind februari ook al een duit in het zakje: investeer 1% van je portfolio in bitcoin. Andere analisten van deze zelfde bank waren weer van mening dat de reële prijs van de cryptomunt een stuk lager ligt dan de huidige spotprijs.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
JP Morgan

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Trump is niet meer anti-bitcoin en ‘kan ermee leven’

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump zegt met bitcoin 'te kunnen leven'. Dat is een verandering...

Nieuws
Miljardenbedrijf Block maakt gigantische winst op bitcoin

Het door Jack Dorsey bestuurde miljardenbedrijf Block maakte een winst van 66 miljoen dollar op...

Nieuws
‘Zonder ETFs zou de bitcoin koers 20% lager staan’

Samson Mow, de oprichter van bitcoin-bedrijf JAN3, claimt dat de digitale munt zonder de Spot...

Ethereum Nieuws
Ethereum op de Drempel van $3,000: Supply Krapte en ETF Spanning!

Ether heeft een grote waardevermeerdering van bijna 30% van 6 februari tot 23 februari gezien,...

Nieuws
Valkyrie lanceert Bitcoin Futures fonds met 2x leverage

Het grote Valkyrie slaat weer toe op de bitcoin-markt en lanceert een Futures-fonds waarmee investeerders...

Lees meer