Baas van JP Morgan: ‘Ik adviseer om van Bitcoin af te blijven’

De kijk van Jamie Dimon over bitcoin is de afgelopen jaren niet veel veranderd. De CEO van JP Morgan is nog steeds van mening dat je niet in de cryptocurrency moet investeren.

Bankier over Bitcoin

Tijdens een virtuele hoorzitting van het U.S. House Committee on Financial Services kwam ook Dimon aan het woord. Hij vertelde dat de activa niet "door niets gedekt wordt en dat hij denkt dat het daarom niet veel waarde heeft."

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Mijn eigen persoonlijke advies aan mensen is om er vanaf te blijven."

Hij reageerde op een vraag van Warren Davidson, afgevaardigde uit Ohio die bekend staat als een crypto vriendelijk congreslid.

Hoewel de persoonlijke opvattingen van Dimon over bitcoin niet zijn veranderd, is er bij JP Morgan wél een verandering gaande. De bankier beaamt dat ook: zijn mening betekent niet dat JP Morgan geen blootstelling aan bitcoin wil.

Vergelijking marihuana

Hij vertelt dat die keuze vooral te maken heeft met de manier waarop ze het bedrijf runnen. Dimon haalt marihuana aan als voorbeeld:

"Ik rook geen marihuana, maar als je het nationaal legaal maakt, zal ik onze mensen er niet van weerhouden om er diensten voor aan te bieden. Ik vertel mensen niet hoe ze hun geld moeten uitgeven, ongeacht hoe ik persoonlijk over sommige items zou kunnen denken die mensen met hun geld zouden kunnen kopen."

Wel is JP Morgan intern bezig met het vraagstuk hoe je 'op een veilige manier Bitcoin toegankelijk kunt maken.' De topman is van mening dat dat regelgevers moeten ingrijpen en industrieën zoals crypto moeten reguleren.

"Ik denk echt dat de toezichthouders (...) meer aandacht moeten besteden aan een toekomst met (...) high frequenty trading en cryptocurrency's en hier een wettelijk, regelgevend kader omheen maken."

Goldman en andere bankiers

CEO David Solomon van Goldman Sachs zei tijdens dezelfde hoorzitting ook dat er vraag is naar crypto van klanten.

"Het mag duidelijk zijn dat zowel instellingen als individuen op zoek zijn naar blootstelling aan bitcoin."

Goldman Sachs probeert daarom klanten informatie te verstrekken over deze 'potentiële activaklasse', aldus Solomon. Maar net als Dimon van JPMorgan is Solomon ook "extreem voorzichtig" over bitcoin. "Er is nog veel werk aan de winkel", zo stelt hij, refererend naar regelgevend toezicht.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Goldman SachsJP Morgan