‘Bitcoin gaat de volgende financiële crisis veroorzaken’, waarschuwt directeur van goudbedrijf

De CEO van edelmetalenbedrijf Metalla Royalty & Streaming, Brett Heath, waarschuwt de media dat bitcoin (BTC) de volgende financiële crisis zal veroorzaken. Metalla Royalty & Streaming is een in Canada gevestigd bedrijf dat is opgericht in 1983.

Het heeft een marktwaarde van ongeveer een half miljard dollar. Metalla biedt klanten de mogelijkheid om goud en zilver te kopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin gaat volgende crisis veroorzaken

De CEO van Metalla heeft het niet zo op bitcoin, want hij roept tegenover Kitco News dat onze favoriete digitale munt weleens de volgende financiële crisis kan inluiden.

“Als je over de afgelopen tientallen jaren terugkijkt naar alle verschillende financiële crises die zijn voorgevallen, dan zie je dat ze op een aantal punten op elkaar lijken. Eén van die punten is de massa-adoptie van een nieuw financieel product of een nieuwe technologie die niemand nog voldoende begrijpt,” aldus Heath.

In 2008 ging het om de in grote hoeveelheden verpakte hypotheken die door banken werden doorverkocht aan andere financiële instellingen. In 2000 hadden we natuurlijk de beruchte dot com bubbel.

Crypto is licentie voor de private sector om geld te printen

Heath noemt de crypto-industrie een licentie voor de private sector om geld te printen. Daar zijn we het op zich wel met hem over eens, aangezien dat precies is wat mensen met altcoins doen. Wat bitcoin betreft ligt dat natuurlijk net iets anders.

Bitcoin is op een decentrale manier gestart en niemand heeft een voorsprong gekregen zoals dat bij de meeste andere munten wel het geval is. Verder is bitcoin de meest gedecentraliseerde en geadopteerde cryptocurrency, waardoor bitcoin nooit meer ingehaald kan worden.

Het is altijd grappig om te zien dat edelmetalenboeren vaak dezelfde argumenten gebruiken als bitcoiners, maar dan om hun eigen ouderwetse handelswaar te promoten. Qua economisch denken zitten ze vaak op één lijn met bitcoin-maximalisten, alleen qua conclusie niet helemaal.

Lees meer over:
goud

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....