CEO van PayPal: ‘Bitcoin prijs is het minst interessant van alles’

Dan Schulman maakt zich geen zorgen over de toekomstige prijs van bitcoin. Voor hem zit de kracht van bitcoin in het vermogen om het financiële systeem te transformeren.

Schulman over bitcoin

De CEO van PayPal is erg positief over cryptovaluta en de hele industrie er omheen. In aanloop naar de Axis Tel Aviv-conferentie herhaalt hij zijn standpunt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens hem zal de “kruising” tussen digitale activa, CBDC’s, stablecoins en digitale wallets “een groot deel van de financiële wereld in de toekomst opnieuw definiëren”.

De topman van PayPal is al een tijdje een voorstander van cryptocurrency’s. In 2019 vertelde hij dat hij bitcoin heeft. PayPal heeft sinds dat jaar ook bitcoin omarmd in haar diensten, iets wat erg goed heeft uitgepakt.

Schulman vindt het echter helemaal niet relevant wat de prijs van bitcoin gaat doen. Het mooie is de mogelijkheid dat digitale activa de financiële wereld positief beïnvloeden:

“Ik ben erg enthousiast over wat cryptovaluta en DLT’s in de toekomst met het financiële systeem kan doen. De eerste dingen waar iedereen aan denkt bij crypto, is het kopen en verkopen ervan, en wat de prijs van bitcoin morgen zal zijn. Voor mij is dat het minst interessante deel van digitale valuta.”

PayPal

Gek is deze uitspraak niet, gezien Schulman met PayPal meer werkt met ‘bitcoin als betaalnetwerk’ dan met ‘bitcoin als valuta’. Het bedrijf lanceerde vorig jaar een zogenoemde ‘Super Wallet’, waarin bitcoin een centrale plek kreeg.

Ook maakte de betaalverwerker bekend dat ze een eigen stablecoin willen ontwikkelen. Deze zou mogelijk gekoppeld zijn aan de Amerikaanse dollar. Jose Fernandez da Ponte, senior vice-president crypto & digital currency’s bij PayPal, onthulde dat het financiële product zal voldoen aan alle noodzakelijke wettelijke normen:

“We onderzoeken een stablecoin; als en wanneer we vooruitgang willen boeken, zullen we natuurlijk nauw samenwerken met relevante regelgevers.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsPayPal