PayPal lanceert ‘super app’ waarmee je ook Bitcoin kunt kopen

435 totale weergaven

PayPal maakt bekend dat de nieuwe one-stop-shop app voor allerlei digitale betalingsdiensten klaar is voor gebruik. Het is een app waarin ook cryptovaluta een speciaal plekje hebben gekregen.

Super App voor PayPal

Het is al langer bekend dat het bedrijf een zogenaamde Super App wilde ontwikkelen. CEO Dan Schulman heeft er al verscheidene keren trots over verteld. Hij vertelde in juli al dat de app klaar was voor de lancering in de Verenigde Staten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens een bericht van vandaag (dinsdag, red.) zal de nieuwe app gebruikers toegang geven tot allerlei digitale financiële producten. Het gaat om zowel crypto-gerelateerde diensten als ook traditionele services.

In het menu komt er een speciale 'wallet'-tab. Hier kunnen de gebruikers hun betalingen en de rendementen van hun cryptocurrency's beheren. December vorig jaar verklaarde Schulman al dat Bitcoin in zijn ogen klaar was voor 'mainstream adoptie'.

Tal van functies

Ook gaat PayPal samenwerken met de online bank Synchrony Bank, om 'high yields' aan te bieden op spaargeld. Naar verluidt kunnen klanten op jaarbasis 0,40% ontvangen. Ook kan men het spaarsaldo gebruiken voor (in-app) online shoppen.

Verder worden ook cashbacks, kortingen, facturaties en 'direct deposits' ingebouwd. Offline betalingen met QR-codes en de optie om geld te beleggen horen ook tot de mogelijkheden. Deze zullen echter pas later beschikbaar worden.

Daarmee heeft PayPal de vaart er goed in zitten. Enkele dagen geleden maakten ze bekend dat Britse gebruikers met de PayPal-app in bitcoin kunnen handelen. Ook startten ze recent met satsbacks op de creditcard van Venmo.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsPayPal
Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd