Software voor stablecoin gevonden in app PayPal, bedrijf bevestigt onderzoek

PayPal is naar verluidt bezig met een eigen stablecoin. Een ontwikkelaar heeft een stukje code gevonden in de mobiele app voor iPhones die hiernaar hint.

Eigen stablecoin voor PayPal

Bloomberg bracht het nieuws naar buiten nadat developer Steve Moser deze ontdekking had gedaan. Vervolgens vroegen ze ook bij PayPal hoe het precies zit. Het betaalbedrijf bevestigde dat ze inderdaad aan een eigen stabiele cryptovaluta werken, genaamd PayPal Coin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wel is de ontwikkeling ervan nog niet super concreet. Het schijnt onderdeel te zijn geweest van een hackathon en daarmee is het geen goede representatie van een eventuele definitieve versie.

Toch beaamt senior VP van Crypto en Digital Currencies Jose Fernandez da Ponte dat ze ermee bezig zijn:

"We onderzoeken een stablecoin. En als we vooruitgang willen boeken, zullen we natuurlijk nauw samenwerken met relevante regelgevers."

Een stablecoin is een cryptovaluta waarvan de waarde gekoppeld is aan iets buíten de blockchain: traditionele fiatvaluta. Bekende stablecoins zijn Tether (USDT) en USDC, uitgegeven door bedrijven die de waarde ervan zeggen te garanderen door deposito's en dekkingen.

Cryptovaluta populair en handig

In sommige gevallen zijn deze cryptovaluta erg nuttig gebleken: goedkoper voor internationale betalingen, als manier om kapitaalcontroles te ontvluchten en als tool om snel in en uit bitcoin te stappen. Echter zijn de stablecoin oplossingen vooralsnog niet erg schaalbaar, en al helemaal niet decentraal.

Voor betalingen met grote bedragen is het een echter een nuttige oplossing gebleken. Ook voor een bedrijf als PayPal kan een stablecoin handig zijn. Zo kunnen ze toch betalingen ontvangen van buiten hun ecosysteem.

Sinds eind 2020 kunnen Amerikaanse gebruikers al digitale activa zoals Bitcoin en Ethereum te kopen, vasthouden en verkopen. Later integreerden ze deze functie ook in Venmo en breidden ze het uit naar het Verenigd Koninkrijk.

Uit een jaarrapport bleek dat accounts met cryptovaluta veel langer in de app bleven hangen, wat voor PayPal een teken was dat ze op de goede weg waren.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
PayPalstablecoin