Goedemorgen Bitcoin: MicroStrategy wil $750 miljoen ophalen voor extra BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

MicroStrategy wil 750 miljoen dollar ophalen om meer bitcoin (BTC) te kopen

MicroStrategy van Michael Saylor wil met nieuwe aandelenuitgifte $750 miljoen in de markt ophalen. Dat geld is bedoeld om meer bitcoin te kopen. De beursgenoteerde ICT-firma heeft hiervoor een aanvraag ingediend bij de Securities and Exchange Commission.

Het bedrijf heeft al een deal gesloten met Cowen and Company Canaccord Genuity en Berenberg Capital die de aandelen (klasse A) gaan aankopen. De opbrengsten worden gebruikt voor de aankoop van méér bitcoin en het aanhouden van meer bedrijfskapitaal.

"Tijdens eerdere programma's hebben we de opbrengst gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden, waaronder de aankoop van bitcoin en de aflossing van onze uitstaande schulden," zegt Andrew Kang, Chief Financial Officer van MicroStrategy, tijdens een earnings call in het tweede kwartaal.

Miljardenbedrijf KPMG: 'Bitcoin mining kan klimaatpositief worden'

Bitcoin mining heeft door zijn gigantische energieverbruik een discutabele reputatie bij klimaatactivisten; nu roept het grote KPMG echter dat bitcoin de potentie heeft om op termijn klimaatpositief te worden. Het gaat hier niet om een stel bitcoiners die deze theorie deelt, maar om één van de grootste consultancyfirma's ter wereld.

Wat dat betreft kunnen we dit nieuwe rapport van KPMG, waarom zijn bitcoin als ESG-compliant aanmerken, als een overwinning voor de industrie beschouwen.

De afkorting ESG staat voor Environmental, Social en corporate Governance. In feite zijn het criteria voor investeerders om te bepalen of een specifieke investering ook in het kader van klimaatverandering te verkopen is.

Coinbase van plan om Bitcoin Lightning Network te implementeren

Het grote beursgenoteerde Coinbase is van plan om het Bitcoin Lightning Network te integreren op zijn handelsplatform, zo volgt uit een reactie van zijn CEO Brian Armstrong op Twitter.

"We kijken naar de beste manier om Lightning te integreren. Het is niet eenvoudig, maar ik denk dat het een toegevoegde waarde is. Ik ben er helemaal voor om betalingen in bitcoin naar een hoger niveau te tillen", aldus Armstrong in reactie op Jack Dorsey.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...