CFTC onderneemt juridische stappen tegen Voyager en oud-baas Ehrlich

De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft juridische stappen ondernomen tegen Voyager Digital. Daarbij opent het ook de aanval op zijn voormalige CEO, Stephen Ehrlich.

Aanklacht CFTC

Voyager was een cryptobank waar klanten hun bitcoin konden stallen voor rente of leningen.

De CFTC heeft een klacht ingediend bij de rechtbank van het zuidelijke district van New York, wegens fraude en het aanbieden van ongeregistreerde commodity pools. Het zou klanten hebben misleid, zo blijkt uit de juridische documenten.

Volgens de CFTC heeft Ehrlich het platform van Voyager ten onrechte op de markt gebracht als een veilige haven voor hoge rendementen in de vorm van rentes. Hij misleidde klanten om digitale activa te kopen en op te slaan.

Volgens de filing zou Voyager ‘roekeloze risico’s’ hebben genomen met de activa van klanten, wat heeft geleid tot het faillissement en aanzienlijke klantenverliezen. De rechtszaak heeft verschillende straffen op het oog, waaronder restitutie, civielrechtelijke geldboetes, permanente handels- en registratieverboden, en een permanent bevel tegen verdere schendingen van de Commodity Exchange Act.

Daarnaast beschuldigt de Federal Trade Commission (FTC) het bedrijf en zijn oud-baas van het overtreden van de FTC Act en de Gramm-Leach-Bliley Act. Het bedrijf claimde dat de stortingen verzekerd waren door de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC). Daarmee misleidde het consumenten over de veiligheid van hun deposito’s.

Uiteindelijk verloren klanten gezamenlijk meer dan $1 miljard aan cryptovaluta toen de beurs ten onder ging. Klanten krijgen volgens de laatste berichtgeving zo’n 35% van hun stortingen terug.

Stephen Ehrlich heeft niet ingestemd met een schikking, en de zaak van de FTC tegen hem zal voor de federale rechtbank worden gebracht. De klacht van de FTC beweert verder dat Ehrlich miljoenen dollars heeft overgemaakt aan zijn vrouw, Francine Ehrlich.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfaillissement

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...