Binance US neemt Voyager niet over

Binance US ziet af van de overname van Voyager, zo maakt de Amerikaanse tak van Binance bekend.

Met de deal was minstens 1 miljard dollar gemoeid. Voyager is en cryptobank opgericht in 2019, waarbij klanten rente konden verdienen door er cryptocurrency's te stallen. Maar vorig jaar is het bedrijf in de problemen gekomen omdat Three Arrows Capital (3AC) een lening van $650 miljoen niet meer kon terugbetalen.

Dat Binance US interesse toonde in Vogayer, kon niet op goedkeuring rekenen van de Securities en Exchange Commission omdat Binance onderzocht wordt door onder meer het Amerikaanse ministerie van Justitie. Dit terwijl een rechter heeft bepaald dat de overname wel kon doorgaan. Maar nu kiest Binance ervoor om de deal niet door te zetten.

Lees meer over:
AmerikaBinanceovernameVS

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.