Schuldeisers failliete cryptobank Voyager krijgen 35% van stortingen terug

Het Voyager Official Committee of Unsecured Creditors (UCC) maakt bekend dat de liquidatieprocedures van het bedrijf door de rechtbank zijn goedgekeurd.

Uitbetaling Voyager-klanten

Het betekent dat er eindelijk duidelijkheid is met de toekomst van de ten onder gegane cryptobank.

Voyager Digital was een van de vele cryptobedrijven die dankzij cryptohedgefonds Three Arrows Capital (3AC) het hoofd niet boven water kon houden. Nu bereikt het eindelijk een belangrijke mijlpaal bereikt in haar faillissementsprocedure.

Het UCC deelt dat de faillissementsrechter die verantwoordelijk is voor de zaak het 'reimbursement calculation plan' heeft goedgekeurd. Het gaat om een plan waarin is beschreven en berekend hoe klanten hun geld gaan terugkrijgen. Ze konden al maanden lang niet bij het cryptogeld dat ze in hun Voyager-accounts hadden staan.

In het kort: Voyager-gebruikers krijgen vanaf juni 2023 ongeveer 35% van hun stortingen terug. Had je er 1,0 BTC gestald (om bijvoorbeeld rente mee te verdienen), dan kunnen ze binnenkort 0,35 BTC opnemen. De rest is vooralsnog foetsie.

De commissie deelt dat aanvullende updates zullen worden vrijgegeven zodra deze beschikbaar komen.

Afgeketste overname

Even was er hoop voor de klanten van Voyager. Binance.US had wel oren in een overname van het platform, maar in april trok de Amerikaanse dochteronderneming van Binance dan toch de stekker uit de potentiële overname van $1 miljard. Het verwees naar naar de onzekerheden in de regelgeving in het land.

Schuldeisers komen dus van een koude kermis thuis. Wellicht krijgen ze op een later tijdstip nog een resterend bedrag bovenop de 35%, maar daar is nu nog niets over bekend.

Wat dat betreft is Voyager wel snel met uitsluitsel. Klanten van FTX, BlockFi en Celsius wachten nog altijd op duidelijkheid. Alleen custody-accounts van Celsius hebben al een deel uitbetaald gekregen, net als dezelfde soort accounts van BlockFi.

VGX, de token van de cryptobank, staat 98% lager dan de all-time high uit 2018.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws