Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

chainlink

Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is op chainlink. Dit is vooral gebaseerd op het feit dat grote spelers rondom de bitcoin ETF veel chainlink blijken te bezitten. Wijst dit op een mogelijke ETF voor deze crypto?

Redenen voor geruchten van chainlink ETF

Een belangrijke aanwijzing voor deze trend is het gebruik van chainlink door ARK Invest om hun bitcoin bezit te verifiëren, wat door sommige analisten wordt gezien als een teken dat de lancering van een specifiek chainlink ETF op handen is.

De potentie voor een chainlink ETF wordt verder benadrukt door de betrokkenheid van 21Shares, de ETF-partner van ARK, die momenteel 693.639 chainlink tokens bezit. Als de grootste crypto ETF-aanbieder ter wereld, laat de samenwerking van 21Shares met ARK CEO Cathie Wood de marktbereidheid voor een chainlink ETF zien.

21Shares heeft Chainlink’s Proof of Reserves geïntegreerd, waarmee het de bitcoin bezittingen voor de Ark 21Shares bitcoin ETFs bevestigt. Dit mechanisme zorgt voor de nauwkeurigheid van gegevens over ARK’s bitcoin bezittingen door LINK betalingen aan externe dataleveranciers, wat de weg vrijmaakt voor de toepassing van het token in andere cryptocurrency ETF’s.

Betrokkenheid van Grayscale

De verwachting rond een chainlink ETF is niet zonder reden, zoals blijkt uit de sterke prestaties van chainlink op de markt. Op 12 februari 2024 bereikte chainlink een jaarlijks hoogtepunt van $20. Deze mijlpaal wordt weerspiegeld in de waarde van het Grayscale Chainlink Trust, dat steeg naar $125.

Grayscale staat bekend als een voorloper in de crypto ETF-markt. Het bedrijf heeft bewezen zowel capabel als bereid te zijn om ETF’s te lanceren. Deze bieden institutionele beleggers een gereguleerd kader voor cryptocurrency investeringen. Gezien Grayscale’s innovatieve verleden, zou hun betrokkenheid bij een chainlink ETF een grote ontwikkeling zijn.

Natuurlijk zijn dit enkel geruchten, maar de blockchain data laat wel zien dat deze grote partijen allemaal al betrokken zijn bij chainlink. Wellicht is dit de voorbode voor een chainlink ETF?

Lees meer over:
ChainlinkETF

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...