Chainlink zet haar mainnet ‘live’ op ethereum blockchain

koers chainlink euro

Het mainnet van Chainlink is gelanceerd op de ethereum (ETH) blockchain. Chainlink is de ontwikkelaar van een gedecentraliseerd oracle netwerk. Het doel is om een verbinding te maken tussen smart contracts van het ethereum netwerk en ‘oude’ systemen van Paypal of een bank. Door de connectie van ‘oud’ en ‘nieuw’ ontstaan een aantal (schaalbaarheids) voordelen.

Chainlink

Chainlink ziet zichzelf als het eerste gedecentraliseerde orakelnetwerk; slimme contracten die veilige toegang tot externe gegevens, off-chain betalingen en andere API-mogelijkheden bieden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het biedt een oplossing voor het onderstaande probleem: data uit ‘oude’ IT-systemen bereiken niet de informatie van publieke blockchain en vice versa.

Chainlink zet haar mainnet 'live' op ethereum blockchain

Dit moet resulteren in een versleutelde verbinding van de smart contracts met elke mogelijke andere input vanuit bijvoorbeeld Paypal of een bank.

Chainlink zet haar mainnet 'live' op ethereum blockchain

In het onderstaande schema wordt iets duidelijker wat Chainlink doet. Het is in feite een koppeling tussen oude en nieuwe betaalsystemen.

Chainlink zet haar mainnet 'live' op ethereum blockchain

In deze Coin Highlight zijn we diep ingegaan op de technologie van Chainlink

Chainlink en ethereum

Met de lancering draait het decentrale netwerk op verschillende, onafhankelijke ‘nodes’, ook wel knooppunten in het netwerk genoemd. Naar eigen zeggen heeft het netwerk drie, verschillende security audits doorlopen.

Ook interne schaalbaarheids – en stresstesten zijn succesvol afgerond, zo meldt de firma.

Bronnen: Chainlink

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...