Charles Edwards: Bitcoin on-chain data is te bearish

243 totale weergaven
Bitcoin koers breekt door $60K: Tot welke prijs gaat BTC stijgen?

Bitcoin lijkt herstellende en schoot gisteren zelfs door de grens van 61.000 dollar heen. De markt lijkt bullish in aanloop naar de eerste renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank, die voor vanavond op de planning staat. Minder bullish zijn de on-chain indicatoren, maar die schetsen volgens Charles Edwards van Capriole Investments een vertekend beeld.

Bitcoin ETFs verstoren het signaal

Hij claimt namelijk dat de introductie van de Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten ervoor zorgt dat on-chain signalen verstoort raken.

“Het jaar 2024 zag een gigantische herdistributie van kapitaal als gevolg van de ETF-lanceringen en Mt. Gox. Deze kapitaalbewegingen zorgden ervoor dat veel on-chain indicatoren een vertekend beeld van de markt schetsten en ons valse signalen gaven”, zo vertelt de analist.

Onder andere de indicatoren die aangeven hoe lang bepaalde munten op hetzelfde adres zijn gebleven, waar de populaire termen “lange-termijn holder” en “korte-termijn holder” vandaan komen, zijn volgens hem niet meer betrouwbaar in 2024.

“In het kort zagen we dat on-chain indicatoren de afgelopen zes maanden enorm gemanipuleerd werden door grote supply re-classificatie”, aldus Charles Edwards.

Daardoor dachten veel mensen dat lange-termijn holders gigantisch aan het verkopen waren, terwijl dat in werkelijkheid niet het geval was. Dit resulteerde erin dat veel on-chain indicatoren alarm sloegen en riepen dat bitcoin zijn toppen voor deze bullrun al had bereikt.

Bullish over bitcoin

Onder de streep is en blijft Charles Edwards om deze reden bullish over bitcoin. Hiervoor wijst hij onder andere op de renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank die in aantocht zijn, maar ook het traditioneel krachtige vierde kwartaal voor bitcoin.

“Wat er voor ons ligt? Historisch gezien zijn de beste twee kwartalen van het jaar nog maar twee weken van ons verwijderd. Die vallen ook nog eens in de beste 12-18 maanden om (op basis van de geschiedenis) bitcoin in je portfolio te hebben iedere vier jaar. Maar ook de start van een nieuw regime van de Federal Reserve, wat liquiditeit zal pompen in risico-assets”, zo schreef hij.

Daarbij ziet Charles Edwards ook goud pompen de laatste weken, wat volgens hem ook een goede ontwikkeling is voor bitcoin. “Je kunt niet om betere omstandigheden vragen voor bitcoin”, aldus Edwards.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....