Chinese politie neemt 6.890 Bitcoin miners in beslag

Chinese politie neemt 6.890 Bitcoin miners in beslag

De politie in de Chinese provincie Hebei heeft 6.890 bitcoin miners in beslag genomen. De hardware werd gebruikt om 'illegaal cryptovaluta te minen', dat meldt China Central Television (CCTV).

Volgens CCTV is de politie in China een nationale campagne gestart om gesjoemel met elektriciteit. Tijdens hun zoektocht komen ze veel miners tegen die hun stroom aftappen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De grootste kostenpost voor bitcoin mining is de energie, als je dat goedkoop of zelfs gratis kunt krijgen kan dat interessant zijn.

In beslag nemen

De politie in de stad Tangshan heeft sinds april al 6.890 mining rigs in beslag genomen. Volgens CCTV is er voor miljoenen aan elektriciteit gestolen.

De politie geeft een rekenvoorbeeld: een bitcoin miner kan zo'n 40 kWh per dag verbruiken. Volgens de autoriteiten gebruikte de mining rigs de energie van 46.000 Chinese huishoudens per dag.

Eerder dit jaar kwam CoinShares met een opmerkelijk rapport: het grootste gedeelte van de bitcoin miners haalt hun energie uit duurzame bronnen. Het gaat hier volgens de Chinezen echter op gestolen energie.

Probleem

CCTV meldt ook dat de autoriteiten steeds meer mensen pakken die illegaal stroom gebruiken. En dat komt mede door de opkomst van bitcoin mining in het land.

In de stad Zhejiang werden eerder dit jaar bijvoorbeeld 4.000 rigs in beslag genomen. De hardware was verdeeld over 12 verschillende locaties. De daders zouden zijn gepakt door een tip van een energiemaatschappij, zij vonden het stroomverbruik op deze locaties wel erg hoor.

Bitcoin en China

Bitcoin en China kwamen in 2019 vaak samen in het nieuws. Het land heeft grootste plannen voor een eigen cryptomunt en het omarmen van 'blockchain'.

Tegelijkertijd is het land natuurlijk niet van plan de macht over hun eigen munt op te geven. Het is dus zeker niet zo dat China nu ineens helemaal voor open en vrije betalingen is. Integendeel, het land gaat niet met bitcoin aan de haal maar is allerlei privé netwerken en munten aan het opzetten.

Ondanks de onzekerheid rondom bitcoin en de regels in China, is het grootste gedeelte van de bitcoin mining nog altijd wel daar.

Hieronder een aantal belangrijke nieuwtjes:

‘China heeft 65% van Bitcoin (BTC) mining in handen’

‘Bitcoin (BTC) is nog altijd niet verboden in China’, aldus Binance CEO

‘China sloot dit jaar al 173 cryptobeurzen’, aldus rapport centrale bank

Lees meer over:
Bitcoin China bitcoin mining

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties