Chinese autoriteiten doen ruim 6.000 invallen tegen bitcoin mining

Chinese autoriteiten doen ruim 6.000 invallen tegen bitcoin mining

Zo'n 10 maanden geleden sloot China het digitale ruim voor bitcoin miners in het land. Nu, bijna een jaar later, zijn er nog steeds enkele miners actief. Toch gaat de klopjacht van de overheid door. Vorige maand zijn er duizenden inspecties geweest en tevens duizenden rigs in beslag genomen.

Inbeslagnames in China

Ooit was China de koning van de hashrate. Het land was goed voor meer dan 50% van de rekenkracht van het bitcoin netwerk. Dit is echter niet meer, sinds de exodus van miners naar andere oorden na een landelijk verbod.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tot vandaag de dag worden er nog steeds rigs in beslag genomen en zijn er ook autoriteiten die de elektriciteitsprijzen verhogen. In meerdere provincies zijn er invallen geweest. Naar verluidt zijn er zo'n 3.500 rigs in beslag genomen.

De Chinese provincies Guangdong, Heilongjiang en Shanxi hebben strikte maatregelen uitgestippeld tegen mining farms. In de stad Dongguan in de provincie Guangdong meldde dat er tot half maart ongeveer 6.050 inspecties zijn gedaan. Het leverde 2.957 mining rigs op bij 24 mining bedrijven op 35 farms.

Yunfu, een andere stad in de provincie Guangdong, maakte bekend dat ze 554 rigs hebben geconfisqueerd. Verder nam men in Mudanjiang 60 ASIC's in beslag. Ook zou hier voor meer dan 300.000 yuan (ongeveer $47.000) aan elektriciteit zijn afgetapt.

De provincie Shanxi heeft de elektriciteitsprijzen met 1 yuan ($0,16) per kilowatt verhoogt. Deze maatregel om illegaal mining te ontmoedigen gaat op 10 mei van kracht.

De strenge maatregelen jegens de mining-industrie zijn ook zichtbaar bij de retailmarkt. Naar verluidt zijn er 80% minder transacties gedaan vanuit het Aziatische land.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining China

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties