‘Chinese politie nam al $1,7 miljard aan crypto in beslag’

De Chinese politie nam naar verluidt al $1,7 miljard aan cryptocurrency’s in beslag. Dat meldt de Chinese mediapartij CCTV.

Deze cijfers komen wel vanuit de Chinese staat zelf. Het Chinese ministerie van Openbare Veiligheid beweert dat ze 259 zaken omtrent witwassen zijn opgelost. Zij melden dat ze in totaal 11 miljard yuan ($1,7 miljard) aan waarde hebben opgenomen in deze zaken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

China

China heeft een opmerkelijke band met bitcoin en de gehele wereld van cryptocurrency’s. Lange tijd waren verschillende provincies in China een walhalla voor bitcoin miners. De goedkope energiebronnen zorgde ervoor dat miners daar de grootste winst konden behalen. Inmiddels is de situatie helemaal veranderd.

De Chinese overheid maakte er in 2021 een agendapunt van om de industrie het land uit te jagen. Niet alleen miners, maar ook bijvoorbeeld beurzen en brokers moesten hun biezen pakken.

De opkomst van een vrij(ere) financiële wereld strookt niet met de plannen van het regime in China. Net als alle andere landen gelden ook hier regels rondom het gebruik van geld. In China wil men voorkomen dat kapitaal het land uitvlucht. Om dat voor elkaar te krijgen hanteert China strenge regels en richtlijnen.

In de praktijk is het bijvoorbeeld verboden in China om als bedrijf bitcoin te accepteren als betaalmiddel. Ook het inzetten van hardware om bitcoin te minen is officieel verboden. Dat wil niet zeggen dat beide dingen niet gebeuren, maar je begeeft je dan wel aan ‘de verkeerde kant’ van de Chinese wet.

De plannen van China zijn ook logisch. Het land hoopt zélf met een digitale munt te komen. Een vrije en open concurrent in de vorm van bitcoin is niet gewenst.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsChinamisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...