Chinese Bitcoin (BTC) miners moeten deuren sluiten

Chinese Bitcoin (BTC) miners moeten deuren sluiten

Verschillende bitcoin miners in de provincie Xinjiang zijn bevolen de deuren te sluiten. Xinjiang heeft een snel groeiende economie, deels doordat er veel technologische ontwikkelingen zoals het minen van bitcoin plaatsvinden.

Regelgeving

De reguleringen komen vanuit de Chinese staat, afgelopen maand is er tijdens een vergadering een wet doorgevoerd wat minen van bitcoin moet gaan verbieden. Alhoewel het lastig is om nauwkeurig te weten hoeveel energie er wordt verbruikt voor het minen van bitcoin vindt de Chinese staat het teveel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De zorgen vanuit de staat kwamen voornamelijk doordat de vraag naar steenkool door heel China stijgt. Door het grote energieverbruik van de mining faciliteiten willen ze de vraag verminderen.

Niet iedere provincie in China is het eens met de nieuwe wet. De overheid van Sichuan, een provincie in China, heeft laten weten dat het sluiten van miners voor hun geen doordachte reden heeft. In Sichuan, waar ook veel mining faciliteiten staan, wordt namelijk voornamelijk

gebruik gemaakt van duurzame elektriciteit opgewekt door stuwdammen. Dit is in tegenstelling tot de enorme mining faciliteit in Xinjiang. Hier wordt gebruikt gemaakt van energie opgewekt door steenkool.

Impact op de hashrate

Het gaat om een gebied van 15.500 vierkante meter waarin verschillende steenkoolproducties plaatsvinden. Zo zijn er industriële fabrieken en elektriciteitscentrales waarbij steenkool wordt gebruikt.

Er wordt door bitcoin miners goed gebruikt gemaakt van de goedkope energie. Een van de grootste mining faciliteiten van China is gevestigd in Xinjiang. Doordat deze nu verplicht de deuren moeten sluiten is dat te zien zijn in een grote daling van de hashrate van bitcoin.

De hashrate wordt gebruikt als eenheid van computerkracht, hoe hoger de hashrate hoe meer computerkracht er in het bitcoin netwerk zit.

Ook in Mongolië waar veel bitcoin miners zijn gevestigd hebben door reguleringen de deuren moeten sluiten. Zowel in Mongolië en Xinjiang werd er voornamelijk gebruik gemaakt van energie opgewekt uit fossiele brandstoffen.

Toch is de impact van de miners in Xinjiang aanzienlijk groter, na de aankondiging over de nieuwe regelgeving daalde de hashrate hard.

Al met al zorgt de nieuwe regelgeving rondom het minen van bitcoin in China voornamelijk voor meer decentralisatie. Veel miners verplaatsen hun faciliteiten namelijk naar andere plekken op de wereld met bitcoin vriendelijke regelgevingen en goedkope energie.

Lees meer over:
Bitcoin mining China

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan