Dit Chinese techbedrijf zet 5.464 nieuwe bitcoin miners live

Ondanks de prijsdaling van Bitcoin de afgelopen weken is de hashrate behoorlijk hersteld na de grote correctie. De daling in de hashrate die halverwege april plaatsvond, was het gevolg van een aantal grote Chinese miners die even de stekkers uit hun faciliteiten moesten trekken. Deze is op het moment van schrijven zo goed als hersteld.

Chinees techbedrijf koopt 5.464 miners

Dit komt mede dankzij het opstarten van maar liefst 5.464 nieuwe mining rigs door het in China opgerichte SOS. Dit databedrijf uit Qingdao maakte gisteren bekend de miners te hebben live gezet. Ondanks het wereldwijde chiptekort heeft SOS de afgelopen maanden de miners geleverd gekregen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De apparatuur is momenteel actief in de Chinese provincie Sichuan naast een stuwdam. SOS beweert dat maar liefst 90% van de gebruikte elektriciteit afkomstig is van duurzame energiebronnen. Verder laat men weten dat de 5.464 miners zo’n 177 PH/s (peta hash per seconde) aan rekenkracht leveren.

Alhoewel de relatie tussen China en Bitcoin niet altijd even goed is, laat CEO van SOS weten toch tevreden te zijn. ‘Met de afronding van fase 1 van de mining centrale in Leibodong en de constante uitbreiding van onze mining kracht, zijn we zeer blij met de progressie van ons businessplan.’

Verder was vandaag China ook in het bitcoin nieuws door een kliklijn dat is geopend in het autonome gedeelte van Mongolië. Daar is in dit nieuwsbericht meer over te lezen.

Volg het laatste bitcoin Nieuws via onze app. De versie voor Android is hier te downloaden.
Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Chinamining