Chinese Bitcoin miners verplaatsen 3.000 kilo aan apparatuur naar VS

Er staan zo'n duizenden kilo's mining rigs op het punt om verhuisd te worden. De reden hiervoor is de toenemende druk vanuit de Chinese overheid. Naar verluidt gaan de honderden rigs van Guangzhou richting Maryland in de Verenigde Staten.

Bitcoin mining

Een paar weken geleden begon de speculatie dat China een einde wil maken aan overdadige Bitcoin mining in de regio. Een document, afkomstig van een overheidswebsite, was hiervan de aanleiding.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De speculaties lijken nu uit te lopen op daden. Er gaan steeds meer verhalen dat miners de biezen pakken en naar plekken willen waar het politiek gezien rustiger is. Zo is er ook een miner die 3.000 kilogram aan rigs oppakt en van Guangzhou verhuist naar Maryland.

Ter vergelijking: een Antminer S19, een van de nieuwere apparaten van Bitmain, weegt ongeveer 15 kg. Het zou dus gaan om ongeveer 200 mining rigs.

Op Twitter deelt Eunice Yoon hoe gigantisch deze operatie is. Een verhuisbedrijf uit de Chinese stad heeft aan CNBC bevestigd dat ze 3.000 kilogram aan rigs gaan verhuizen. De kosten zijn bijna $10 per kilo. Deze move kost dus minimaal $30.000!

Bitcoin mining in China

Het begon allemaal eind mei, toen duidelijk werd dat China het minen van bitcoin aan strengere regels wil onderwerpen. Een van de scenario's was zelfs het compleet uitfaseren van mining, maar dat is alleen onduidelijk.

Na jaren van FUD, lijkt het deze keer wél raak. Volgens de Nederlandse ondernemer Marc van der Chijs is er deze keer wel degelijk sprake van ingrijpen door de centrale overheid.

Het gros van de Bitcoin mining activiteiten vindt (of: vond) plaats in China. Vooral tijdens het regenseizoen wisten de miners de waterkrachtcentrales in de provincie goed te vinden. De elektriciteitskosten zijn dan goedkoop, wat tot extra winsten leidt.

China lijkt de laatste maanden echter de Bitcoin industrie de deur uit te willen sturen. Afgelopen zondag werden miners in Sichuan genoodzaakt te stoppen, door een stroomverbod. Als gevolg hiervan daalde de rekenkracht flink.

Ook werd vanochtend duidelijk dat China de handel van bitcoin aan banden wil leggen. De People's Bank of China (PBoC) wil dat de banken in China géén producten en diensten meer leveren aan bitcoin bedrijven. Ook alle bitcoin handel, ook via omwegen zoals over the counter desks, moet stoppen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
China