Chinese miners in de problemen na opleggen stroomverbod door provincie Sichuan

Chinese miners in de problemen na opleggen stroomverbod door provincie Sichuan

De hash rate van enkele grote bitcoin mining pools in China is met ongeveer 37 procent naar beneden gevallen. Binnen de provincie Sichuan zijn alle energiebedrijven geïnstrueerd te stoppen met het voorzien van stroom aan bitcoin miners.

Het nieuws over het stroomverbod kwam gisteren naar buiten na een vergadering tussen het landelijke Wetenschaps- en Technologiebureau en het Sichuan Ya'an energiebureau. Energiebedrijven in de provincie hebben tot vandaag de tijd gekregen om de stroomvoorziening richting de bitcoin miners af te sluiten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In totaal 26 mining pools geïdentificeerd

Het stroomverbod treft een totaal van 26 bitcoin miners in Sichuan die vanaf vandaag dus redelijk plotseling zonder stroom zitten en niets meer aan hun apparatuur hebben. Veel van de miners in de provincie Sichuan maken ook gebruik van de overvloedige waterkrachtenergie die de provincie vanwege de stuwdammen rijk is. Dat is nu dus verleden tijd.

"Molly" die het hoofd marketing is bij het Chinese blockchain-bedrijf Hashkey Hub liet via Twitter weten dat de hash rate al significant gevallen is na dat aankondiging vanuit de provincie.

Sinds de Tweet van Molly is de hash rate van sommige mining pools zelfs nog verder gevallen. Zo is de hash rate van AntPool bijvoorbeeld met een stevige 27 procent gedaald, die van BTC.com met 18 procent en die van Huobi zelfs met 36 procent.

Het lijkt er sterk op dat China definitief afscheid van bitcoin begint te nemen. Wat dat precies betekent voor de acceptatie van bitcoin in andere landen is lastig te voorspellen. De relatief hoge hash rate in China was altijd reden voor kritiek op bitcoin, dus vanuit dat perspectief zou dit goed nieuws kunnen zijn.

China laatste maanden steeds minder bitcoin-vriendelijk

We hebben door de jaren heen al vaker geruchten gehoord over een algeheel verbod op bitcoin in China. Dat bleek tot nu toe altijd onzin te zijn, maar de maatregelen die het land nu neemt komen steeds meer in de buurt van een verbod.

Dat begon afgelopen maand nadat een aantal grote betalingsproviders in het land hun hernieuwde steun uitspraken voor een verbod op transacties met bitcoin. De achterliggende gedachte van het verbod is om mensen te beschermen tegen de volatiliteit van de markt en om te voorkomen dat het normale economisch verkeer wordt verstoord.

Daarna ging het vizier van de overheid dus op de miners waarvan er op 9 juni door de provincie Xinjiang een aantal werden gesommeerd hun operaties te staken. Nu komen daar dus onder andere de miners in Sichuan bij en lijkt het langzaam einde verhaal te worden wat China en bitcoin betreft.

Op zich geen verrassing, gezien China een land van controle is en bitcoin een monetair fenomeen is dat alles behalve gecontroleerd kan worden. Wat normen en waarden betreft past bitcoin een stuk beter bij de "Westerse" samenleving.

Lees meer over:
Bitcoin China bitcoin mining

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties