Chinese politie pakt handelaar op voor witwassen $73.000 aan USDT

Chinese politie pakt handelaar op voor witwassen $73.000 aan USDT

In China is een over-the-counter (OTC) handelaar verdacht van het witwassen van $73.500 aan Tether USDT. Dat meldt nieuwssite 8BTC vandaag.

Over-the-counter (OTC) deal

De dealer zou criminelen hebben geholpen om 500.000 Chinese yuan (~$73.500) om te wisselen in Tether USDT.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het geld, dat met een ponzi scheme verdiend zou zijn, is eerst naar de OKEx exchange gestuurd. Toen is het geld via de OTC-handelaar omgezet in USDT.

Een OTC deal vindt buiten het orderboek van een beurs plaats, dus kan de koers op een markt niet beïnvloeden. Elke exchange heeft wel een OTC-desk om grote brokken Bitcoin te laten wisselen van eigenaar. Daarmee zijn onverwachte koersschommelingen te voorkomen, een praktijk die bijvoorbeeld ook effectenhandelaren toepassen.

De OTC-handelaar moet nu bewijzen aan de autoriteiten dat hij niets afwist van de zwendel. Anders kan hij een hoge straf tegemoet zien.

Zwarte lijst

Onlangs heeft de centrale bank van China een zwarte lijst van OTC-handelaren aangelegd. Bedoeld om witwassen van criminele gelden via deze accounts te voorkomen.

Het is onduidelijk op welke schaal deze praktijken plaatsvinden. Zodra iemand op de lijst komt, worden zijn bankrekeningen bevroren.

Voor Chinese beleggers zijn OTC-deals een manier om hun kapitaal in bitcoin te stallen. Zij gaan via Tether naar Bitcoin vanwege kapitaalcontroles via deze diensten. China wil echter voorkomen dat kapitaal het land uitstroomt. Doordat is Bitcoin handel in het land verboden, maar worden offshore beurzen wel weer gedoogd.

Lees meer over:
Bitcoin China OTC

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan