Chris Larsen verplaatst 20 miljoen XRP: Gaat Ripple koers bewegen?

458 totale weergaven
Chris Larsen verplaatst 20 miljoen XRP: Gaat Ripple koers bewegen?

Chris Larsen, de voorzitter van Ripple, heeft onlangs 20 miljoen XRP verplaatst. Dit komt uit een eerdere transactie van 50 miljoen tokens. Deze beweging heeft geleid tot speculatie dat Binance de bestemming kan zijn, hoewel dit nog niet is bevestigd. Wat voor impact gaat dit hebben op de XRP koers?

Grote XRP bewegingen trekken aandacht

Op 16 september maakte Larsen een opvallende transactie van 50 miljoen XRP, de eerste grote beweging sinds 2013. Deze transactie activeerde een nieuw adres met slechts 11 XRP voordat het grootste deel van de 50 miljoen tokens werd verplaatst naar een andere wallet.

Op 20 september volgden meer transacties. In slechts vijf minuten werden vier partijen van elk 5 miljoen XRP verplaatst van een adres genaamd rao…gzS naar een onbekend adres met de naam rHo…Spm. Ondanks deze overboekingen blijft het oorspronkelijke adres nog steeds 30 miljoen XRP bezitten, terwijl het nieuwe adres nu 20 miljoen XRP bevat.

Omdat eerdere transacties van het ontvangende adres vaak naar Binance zijn gegaan, vermoedt men dat ook deze 20 miljoen XRP uiteindelijk naar de beurs zal worden gestuurd. Dit is echter nog niet bevestigd. Dit zou wellicht kunnen betekenen dat Larsen van plan is om zijn XRP te verkopen, alhoewel dit voor nu vooral speculatie is.

Is Larsen zijn wallet gehackt?

Sommigen maken zich zorgen over een mogelijke hack, vooral omdat er in februari een wallet van Larsen werd gehackt. Toen werden 212 miljoen XRP gestolen. Hoewel er geen officiële bevestiging is van een nieuwe hack, zijn er toch geruchten door recente tokenbewegingen. Omdat de eerste transactie vijf dagen geleden plaatsvond en er geen reactie van Larsen of Ripple is geweest, lijkt een hack minder waarschijnlijk.

Buiten de marktspeculatie is Ripple ook politiek betrokken. Chris Larsen steunt de Amerikaanse vice-president Kamala Harris, die gesprekken over crypto met beleidsmakers organiseert. Bekende figuren uit de industrie, zoals Anthony Scaramucci, prijzen deze stappen als een goede richting voor de crypto industrie.

Lees meer over:
Ripple koersxrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...