Harris vs Trump: geen crypto in Kamala’s beleid – wat betekent dit voor toekomst crypto?

445 totale weergaven
kamala harris crypto
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Nadat President Biden zich heeft teruggetrokken voor de presidentsverkiezingen van 2024, is Vice President Kamala Harris naar voren geschoven als de Democratische kandidaat. Als reactie hierop werd een nieuwe groep genaamd Crypto4Harris opgericht, die probeert steun voor Harris te krijgen vanuit de crypto community, om de strijd aan te kunnen gaan met oud-president Trump, die zichzelf positioneert als de “crypto kandidaat”.

Harris heeft zich echter zelf nog niet uitgelaten over crypto beleid of de toekomst van crypto. Met nog maar een paar maanden te gaan tot de Amerikaanse presidentsverkiezingen belooft de Harris vs Trump strijd nog flink los te barsten, te beginnen met een debat morgen.

Verschuiving focus van crypto beleid naar AI

Crypto4Harris organiseerde al een virtueel evenement om de campagne van Harris te steunen en haar aan te sporen om een einde te maken aan het strenge crypto beleid van de regering-Biden.

Hoewel Harris zelf niet aanwezig was bij het evenement, verzekerden verschillende Democratische leiders, waaronder Senator Chuck Schumer, de deelnemers van de virtuele vergadering ervan Harris zich sterk zal maken voor een gunstiger crypto beleid.

Echter, toen Senator Chuck Schumer recentelijk een brief naar zijn collega’s in de Senaat stuurde met daarin zijn topprioriteiten voor de resterende maanden in het Congress, stond daar niets in over toekomst van crypto. In plaats daarvan ging het vooral over kunstmatige intelligentie (AI).

Tot verrassing van iedereen werd er dus niets gemeld over crypto beleid, terwijl Schumer eerder had aangegeven dat dit een belangrijk punt zou zijn. Deze plotselinge draai heeft gezorgd voor zorgen bij de crypto community, die juist hoopte op duidelijkere regelgeving.

[social-engagement]

Kamala Harris krijgt nog steeds steun van de crypto community

Ondanks haar stilzwijgen over de toekomst van crypto, krijgt Kamala Harris nog steeds veel steun vanuit de crypto community, waaronder van Ripple-medeoprichter Chris Larsen en 88 andere leidinggevenden. De vicepresident heeft crypto beleid echter nog steeds niet op haar prioriteitenlijst gezet.

Eerder werd gemeld door Fortune Magazine dat Harris crypto donaties via Coinbase accepteert, maar als je haar officiële donatie kanalen bekijkt, dan zie je dat die optie er niet is.

Trump duidelijk over toekomst crypto

Oud-president Donald Trump blijft zijn plan herhalen om de VS een leider te maken op het gebied van cryptocurrencies als hij herkozen wordt. In een recente toespraak bij de Economic Club of New York sprak hij kort over de toekomst van crypto en beloofde hij Bitcoin ($BTC) en crypto te ondersteunen.

Ondertussen zorgt het Harris vs Trump debat van morgen voor spanning op de crypto markt. De crypto gokplatform Polymarket geeft Trump op dit moment een kans van 52% om te winnen, tegenover 47% voor Harris.

Twee crypto’s die kunnen profiteren van goed crypto beleid

Terwijl de Harris vs Trump strijd nog verre van gestreden is, is het van groot belang voor de crypto markt dat er duidelijk crypto beleid wordt gevoerd. Mogelijk zal het debat van morgen dan ook meer duidelijk bieden voor de toekomst van crypto, wat mogelijk kan zorgen voor een opleving op de crypto markt. Toch zijn er twee nieuwe crypto’s die het sowieso goed blijven doen, ondanks de correctie van afgelopen weken.

Pepe Unchained – lanceert een eigen Layer-2 blockchain

Pepe Unchained ($PEPU) is een nieuwe meme coin met enorm veel potentieel. Veel crypto experts vinden het de verbeterde versie van de Pepe coin en denken dat $PEPU het enorme succes van $PEPE mogelijk kan evenaren. Investeerders lijken het daarmee eens te zijn, want het project heeft al ruim $ 12,6 miljoen weten op te halen.

Het is dan ook niet zomaar een pure meme coin. Pepe Unchained is namelijk van plan een eigen Layer-2 blockchain op Ethereum. Deze nieuwe L2 belooft 100x snellere transacties tegen lagere kosten. Hierdoor wordt het een perfect platform voor ontwikkelaars om nieuwe tokens op te lanceren.

De tweede reden waarom investeerders zo enthousiast zijn over deze nieuwe cryptomunt, zijn de aantrekkelijke staking beloningen. Doordat de nieuwe L2 blockchain zoveel effectiever werkt, blijft er meer over voor investeerders. Deze kunnen hun $PEPU tokens direct na aankoop staken tegen een APY van 163%.

Investeerders die nog deel willen nemen aan dit zeer interessante crypto project, moeten echter snel zijn. Pepe Unchained heeft namelijk geen harde limiet afgegeven voor de presale, maar met ruim $ 12,6 miljoen opgehaald, kan deze nooit lang meer duren.

 

Crypto All-Stars ($STARS) – staking zoals nog nooit eerder is vertoond

Crypto All-Stars ($STARS) is ook een zeer interessante nieuwe meme coin. Het laat crypto investeerders namelijk al hun meme coins staken op één centrale plek, in de MemeVault. Dit levert ze zeer aantrekkelijke beloningen op in de vorm van $STARS tokens, de native crypto van het project.

Dus of je nu DOGE, SHIB, PEPE of WIF tokens hebt liggen, je kunt deze allemaal tegelijk op één plek staken. Ook de $STARS tokens die je als beloning ontvangt, kunnen gestaked worden, tegen een beloning die nog eens 3x hoger ligt.

Het plan van dit unieke project wordt erg duidelijk uitgelegd op de website van Crypto All-Stars. Zo hebben ze 20% van de token voorraad gereserveerd voor de presale en 25% voor presale staking beloningen. Daarnaast wordt 20% gebruikt voor marketing en 10% voor liquiditeit op DEX/CEX-platformen. De overige 25% wordt gebruikt voor het MemeVault ecosysteem.

De presale is nog niet zolang geleden gelanceerd, maar beleggers weten de weg ernaartoe duidelijk al te vinden. Er werd inmiddels al ruim $ 1,1 miljoen opgehaald en dit bedrag stijgt snel. Tijdens elke fase van de presale zal de prijs iets stijgen, die op dit moment op $ 0,0014305 per $STARS token is. De eerstvolgende stijging zal nog binnen 24 uur plaatsvinden.

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...