Circle heeft $1 miljard aan extra cash reserves

Circle, het bedrijf achter de USDC-stablecoin, heeft een cashbuffer van meer dan $1 miljard. Terwijl de concurrentie toeneemt, geeft CEO Jeremy Allaire nog maar eens aan dat het bedrijf gezond is.

Stablecoinconcurrentie

Het aantal USD Coins in omloop is gedaald van $45 miljard aan het begin van het jaar naar ongeveer $26 miljard. Intussen schakelt Binance over op een andere stablecoin en kwam PayPal ook nog eens met een eigen dollatoken. Tether steeg in dezelfde periode wel, in tegenstelling tot USDC.

Circle heeft $1 miljard aan extra cash reserves

Allaire vertelt aan Bloomberg News dat de move van Binance ervoor zorgde dat USDC inderdaad een kleine klap te verwerken kreeg. Maar ook Amerikaanse bankpartners vielen enkele maanden geleden om, wat niet hielp met het sentiment rondom USDC.

In maart onthulde Circle dat het $3,3 miljard blootstelling had aan de ingestorte Silicon Valley Bank, wat leidde tot een korte depeg van USD Coin. Circle verdient het meeste geld aan inkomsten uit rente op de activa die de stablecoin dekken, zoals dollardeposito’s en kortlopende staatsobligaties.

“We genereren geld op een zinvolle manier. De ’tail-risk events’ in de cryptomakrt hebben de acceptatie van onze USD Coin beïnvloed. Het instorten van Terra heeft ons geholpen; de gedwongen conversie van Binance deed ons pijn. De ineenstorting van de FTX heeft ons een beetje geholpen, en vervolgens heeft het falen van regionale banken ons pijn gedaan.”

Circle had in de eerste helft van het jaar $779 miljoen aan omzet, wat al meer is dan $772 miljoen voor heel 2022. Het bedrijf genereerde $219 miljoen aan gecorrigeerde EBITDA-winst, wat ook meer was dan de $150 miljoen van het hele afgelopen jaar. Hierdoor hebben ze nu meer dan $1 miljard aan contanten op de balans staan.

Allaire, die het bedrijf in 2013 oprichtte, vertelt:

“Dat is aanzienlijk meer dan we hadden verwacht, en stelt ons in staat om als bedrijf te investeren, grote nieuwe inkomstenstromen op te bouwen, voort te bouwen op belangrijke nieuwe producten en in de hele wereld te groeien.”

Zelfs wanneer de Federal Reserve uiteindelijk de rentetarieven weer verlaagt, verwacht Allaire te profiteren, aangezien de activiteit in de cryptomarkt dan weer toeneemt.

Lees meer over:
CircleUSDC