Citi leidt investeringsronde in startup Amberdata

Amberdata is een startup die marktdata over de bitcoin – en cryptomarkt verzamelt. In een recente investeringsronde heeft het bedrijf uit uit San Francisco 15 miljoen dollar opgehaald.

Andere investeerders zijn Franklin Templeton, Rovida Kruptos Assets en Galaxy Digital.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze gaan naar eigen zeggen het geld gebruiken om hun team qua bezetting te verdubbelen.

Siris Singh, manager strategische investeringen bij Citi, zegt:

‘Marktdata en – onderzoek blijven een cruciale rol spelen rondom het investeringsklimaat van cryptocurrency’s zoals bitcoin. We zijn blij om het team te begeleiden naar de volgende groeifase’.

Data is binnen de bitcoin markt een ‘hot’ item. Bekend zijn on-chain analisten zoals Willy Woo en Will Clemente die honderdduizenden volgers hebben wereldwijd.

Illustratief is dat de oude wereld dat ook begint in te zien. Goldman Sachs leidde in mei een investeringsronde van $15 miljoen in Coin Metrics. In augustus dit jaar wist Dune Analytics $8 miljoen op te halen, terwijl dataleverancier Kaiko in juni maar liefst $24 miljoen wist aan te trekken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...