CME Group onthult Ripple indices – XRP ETF binnenkort?

10264 totale weergaven
XRP ETF

Na een lange strijd met de SEC meldt Ripple nu grote mijlpalen. CME Group en CF Benchmarks hebben namelijk nieuwe XRP-referentierentes en realtime indices geïntroduceerd. Dit zou wel eens een belangrijke stap kunnen zijn richting een XRP ETF.

Stijgende vraag naar betrouwbare prijsinformatie

CME Group kondigde op hun officiële X-pagina aan dat vanaf 29 juli transparante prijzen beschikbaar zijn voor twee nieuwe cryptocurrencies: Internet Computer-Dollar en XRP-Dollar.

Ripple’s CEO, Brad Garlinghouse, ziet dit als een positieve ontwikkeling en denkt dat dit een teken is van groeiende marktinteresse.

Vanaf 29 juli zijn de realtime indices voor XRP beschikbaar op grote beurzen zoals Kraken, Coinbase en Bitstamp.

Komt er in de toekomst een XRP ETF?

De SEC heeft Ripple ervan beschuldigd XRP te verkopen in niet-geregistreerde aanbiedingen en beschouwt XRP als een effect. Rechter Torres besliste echter dat XRP op zichzelf geen effect is. Een recente uitspraak van een Californische rechter zorgde echter weer voor onzekerheid over de status van XRP. Ripple’s leiding blijft erbij dat XRP volgens de huidige wetgeving geen effect is.

Door de onduidelijke juridische status van XRP is er veel speculatie over de mogelijkheid van een spot ETF. Ripple’s CEO blijft echter optimistisch en denkt dat de introductie van betrouwbare referentierentes door CME Group een belangrijke stap is richting institutionele investeringen in XRP.

De discussie over XRP ETFs duurt al een tijdje, en Garlinghouse en anderen geloven dat het onvermijdelijk is.

XRP koers verwachting

Op dit moment is de XRP koers $ 0,5299, een stijging van 24,93% in de afgelopen week. Ook het handelsvolume is in de afgelopen 24 uur met meer dan 52% gestegen.

CryptoQuant laat zien dat er een grote toename is in het aantal XRP dat van beurzen wordt gehaald, van $ 40,6 miljoen naar $ 1,5 miljard. Dit betekent dat investeerders XRP langer vasthouden, wat de verkoopdruk vermindert en de prijs opdrijft.

Coinglass meldt een scherpe daling van longposities voor XRP, van $ 1,5 miljoen naar $ 52.000 in de afgelopen week. Tegelijkertijd zijn shortposities tot $ 2,98 miljoen geliquideerd, wat vertrouwen toont bij lange termijn houders en meer koopdruk veroorzaakt.

Lees meer over:
Garlinghousexrp etf

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...