XRP ETF op de horizon? Ripple CEO voorspelt groei!

1928 totale weergaven
XRP ETF op de horizon? Ripple CEO voorspelt groei!

Ripple CEO Brad Garlinghouse sprak onlangs over de toekomst van XRP en cryptocurrency ETF’s in een interview. Met een krachtige visie op de markt en een scherpe analyse van de huidige regelgeving, biedt hij inzichten die investeerders niet mogen missen.

De impact van de Ether ETF

Volgens Garlinghouse is de goedkeuring van de ether (ETH) spot ETF een belangrijke stap voorwaarts. Hij verwacht dat deze ETF, net als de Bitcoin ETF, veel interesse zal wekken en de markt verder zal openen voor investeerders. Dit sentiment wordt ondersteund door de indrukwekkende instroom van $ 10 miljard in Bitcoin ETF’s binnen de eerste twee maanden, een niveau dat het goud ETF pas na een jaar bereikte.

SEC en de juridische strijd

Garlinghouse benadrukte dat de SEC, de Amerikaanse beurswaakhond, veel rechtszaken heeft verloren. Dit heeft hen gedwongen om een meer pragmatische houding aan te nemen tegenover cryptocurrency ETF’s. De SEC werd ‘met tegenzin’ gedwongen de Bitcoin ETF goed te keuren en staat nu onder druk om hetzelfde te doen voor de ether ETF.

Garlinghouse bekritiseert de SEC voor hun weerstand, en stelt dat de Verenigde Staten zouden moeten investeren in deze technologieën vanwege hun potentieel voor baancreatie en technische innovatie.

XRP ETF: Onvermijdelijk volgens Garlinghouse

Tijdens de Consensus 2024 conferentie stelde Garlinghouse dat niet alleen voor XRP, maar ook voor andere cryptocurrencies zoals Solana en Cardano, ETF’s onvermijdelijk zijn. Hij benadrukte dat beleggers vaak een diversificatie in hun activa willen, net zoals bij traditionele grondstoffen zoals goud en zilver.

XRP, dat ooit de op een na waardevolste digitale asset was, heeft een lange weg afgelegd ondanks de juridische strijd met de SEC.

https://twitter.com/RippleXrpie/status/1798029067209556207

XRP vs Swift

Voor degenen die niet bekend zijn met XRP: het is een digitale asset vergelijkbaar met Bitcoin of ETH, maar met unieke kenmerken. XRP staat bekend om zijn snelheid en lage transactiekosten. Ripple gebruikt XRP voor grensoverschrijdende betalingen, wat een groot voordeel biedt vergeleken met traditionele systemen zoals Swift. Swift, dat al decennia bestaat, is traag, duur en foutgevoelig, terwijl XRP realtime, goedkoop en betrouwbaar is.

Garlinghouse bekritiseert Swift vanwege de hoge kosten en trage processen. Bij Swift kunnen transacties dagen duren en is er een aanzienlijke foutmarge. Ripple’s oplossing met XRP biedt daarentegen onmiddellijke, grensoverschrijdende betalingen zonder de noodzaak voor pre-funding, wat financiële instellingen aanzienlijke kosten bespaart.

De politieke invloed op de cryptomarkt

De recente opleving van de cryptomarkt, met Bitcoin weer boven de $ 70.000, kan deels worden toegeschreven aan politieke ontwikkelingen in de VS. Zowel Donald Trump als Joe Biden hebben zich uitgesproken over cryptocurrency, wat de sector meer zichtbaarheid en mogelijk gunstige regelgeving kan opleveren. Garlinghouse merkt op dat andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Japan en Singapore de VS voor zijn in het omarmen van deze technologieën.

Garlinghouse ziet de strategische benadering van de Republikeinen als positief voor de industrie. Het thema cryptocurrency begint een verkiezingskwestie te worden, wat goed nieuws is voor de markt.

Dit politieke momentum kan leiden tot meer investeringen en verdere groei van de cryptomarkt.

Wat betekent dit voor Nederlandse investeerders

De inzichten van Ripple CEO Brad Garlinghouse bieden een optimistisch vooruitzicht voor XRP en de bredere cryptomarkt. De mogelijke goedkeuring van een XRP ETF zou een belangrijke mijlpaal zijn, niet alleen voor Ripple, maar voor de hele sector.

Investeerders zouden deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten moeten houden en hun onderzoek doen om optimaal te profiteren van de groeiende kansen in de cryptomarkt.

xoxo Sophia!

 

Door: Sophialine Marlowe

Na haar studie journalistiek is Sophialine begonnen als crypto journalist bij Bitcoinmagazine.nl. Haar professionele schrijfstijl en uitgebreide kennis maken haar artikelen uitermate interessant en nuttig voor zowel de beginnende als de gevorderde crypto investeerders....