CME pakt groter aandeel in futuremarkt van bitcoin

CME pakt groter aandeel in futuremarkt van bitcoin

De prijs van bitcoin (BTC) staat nog altijd ver weg van het record rond $69.000. Veel bedrijven en particulieren staan op verlies. Maar er zijn ook partijen die op hun eigen manier profiteren van de onrust. Een daarvan is CME.

De Chicago Mercantile Exchange (CME) is een Amerikaanse derivatenbeurs en biedt ook bitcoin futures aan. Zij hebben nu ruim 20% van de futuremarkt in handen volgens Arcane Research. Alleen ten tijden van de lancering van bitcoinfondsen gebasseerd op futures (ETF's) zag men een hogere piek.

CME concurreert met veel andere partijen, waaronder de grootste cryptobeurs Binance. Beide partijen zijn eigenlijk totaal niet te vergelijken. CME bestaat al sinds 1898, terwijl Binance sinds 2017 in een rap tempo de cryptomarkt veroverde.

De trend laat zien dat van de huidige futurehandelaren er toch ook een groot deel de oude vertrouwde beurs pakt.

CME pakt groter aandeel in bitcoinmarkt

Hieronder zie je het volume van bitcoin futures volgens The Block. Binance is veruit de grootste speler in deze markt. Op gepaste afstand volgen Bybit en OKX.

De meeste derivaten rondom bitcoin worden niet gedekt door echte bitcoin. Vaak zijn er dollars of tethers mee gemoeid.

Lees meer over:
Bitcoin futures

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan