CME gaat in kleinere bitcoinopties handelen

De Chicago Mercantile Exchange (CME) wil 28 maart een nieuw beleggingsproduct op de markt brengen.

Deze micro bitcoin opties hebben een contractgrootte van een tiende van de onderliggende bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Momenteel hebben de opties bij CME een grootte van 5 BTC.

Door middel van een optie kun je speculeren op de toekomstige bitcoinkoers. Via een call gok je op een hogere koers in de toekomst, via een put wil je geld verdienen door te speculeren op een lagere koers.

CME wil met het nieuwe product uiteraard nieuwe klanten werven, met name professionele beleggers, particulier of zakelijk.

De opties zijn anders opgebouwd dan bijvoorbeeld bij Deribit. Want in dit geval is niet fysieke bitcoin de onderliggende waarde, maar een bitcoinfuture contract.

Houders van de opties kunnen deze onderliggende future kopen of verkopen tegen een vooraf overeengekomen prijs en datum.

CME brengt al langer microfutures op de markt. Tot nu toe zijn er naar eigen zeggen 5,2 miljoen bitcoin – ether microfutures verhandeld.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCMEfutures

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...