Bitcoin toont indrukwekkende kracht en koers stijgt opnieuw met 6%

Bitcoin toont indrukwekkende kracht en koers stijgt opnieuw met 6%

Bitcoin heeft indrukwekkende kracht getoond en alle bearish argumenten die we de afgelopen dagen/weken hadden kunnen aanvoeren zijn volledig ontkracht. Het eerste puzzelstukje is gelegd, maar gaat het bitcoin ook lukken het tweede puzzelstukje te leggen door de komende dagen door te stoten richting $47.000?

De bitcoin koers staat momenteel op 18,772.41USD. We bespreken de grafieken en de mogelijke scenario's voor de komende dagen.

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

We blikken even kort terug op de analyse uit de vorige update ‘grootse uitdaging is doorbreken weerstand rond $41.000’ van afgelopen zaterdag. Om zo een goed beeld te krijgen waarom dit een grote overwinning zou zijn en waarom het bearish scenario waar we ook rekening mee hielden, inmiddels volledig ontkracht is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ten eerste hadden we te maken met een neerwaartse trend op de daggrafiek, ten tweede handelden we ruim onder de 200 MA’s en tot slot onder het belangrijke prijsgebied 41.000. In de update van zaterdag bespraken we dat, zolang we ons onder deze regio bevonden (200 MA’s + $41.000), dit de ideale plek zou zijn voor bitcoin om zijn lower high op de daggrafiek te gaan vormen. Om vervolgens vanaf hier zijn neerwaartse trend voort te zetten.

We beschreven ook dat als bitcoin erin zou slagen de 200 MA’s in combinatie met het prijsgebied rond $41.000 zou heroveren, we er vanuit gaan dat bitcoin helemaal geen lower high zou gaan vinden.

In geval van dit bullish scenario zouden we ons focussen op het eerst volgende weerstandsgebied rond $44.000 en vervolgens de $47.000+ in combinatie met de 200 MA’s op de daggrafiek.

Door de stijging van gisteren en vandaag zijn we weer boven de 200 MA’s uitgekomen en vanaf dit punt zijn we nog eens ruim 10% verder omhoog geschoten tot $44.949.

Op dit moment handelen we exact in het prijsgebied $44.000 en je zou kunnen zeggen dat het eerste puzzelstukje van de twee inmiddels gelegd is.

Bitcoin toont indrukwekkende kracht en koers stijgt opnieuw met 6%

Vanwege het feit dat we belangrijke weerstandsniveaus hebben teruggewonnen en een higher high op de daggrafiek hebben gevormd, is onze bearish markstructuur bullish doorbroken. Dit vergoot de kans dat ook het tweede puzzelstukje $47.000 de komende dagen gelegd gaat worden aanzienlijk. Klinkt logisch toch?

Ondanks het feit dat dit gezien de recente ontwikkelingen het meest logische scenario zou zijn, is er een grote maar die roet in het eten kan gooien. We begeven ons op dit moment aan de bovenkant van de prijsrange die we eind januari in het leven hebben geroepen en dit betekent dat we rekening moeten houden met flinke weerstand.

Want in januari zeiden we nog van range low, naar mid-range naar range high en andersom van range high naar mid-range naar range low.

Tot op heden heeft deze analyse perfect uitgespeeld en zien we dat bitcoin na slechts een tijdelijke afwijking de door ons gehanteerde range-analyse volgt. Wie zegt ons dat dit nu niet weer het geval zal zijn na slecht een tijdelijke afwijking boven de range?

We houden ons vast aan de eerder gemaakte prijsrange analyse en wijken hier pas vanaf als we de koers met overtuiging uit de range zien breken.

Voor diegene die vandaag en gister flink geprofiteerd heeft van de sterke beweging omhoog, vergeet niet om ook deels winsten te nemen! Want niemand weet welke analyse uiteindelijk de juiste is, door richting $47.000 of van range high terug naar mid-range.

Bitcoin toont indrukwekkende kracht en koers stijgt opnieuw met 6%

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Na twee mislukte pogingen om na het heroveren van de 200 MA’s er ook daadwerkelijk een bullish vervolg aan te geven, lukt het nu de derde keer eindelijk wel.

Vergelijkbaar met de stijging die we in begin februari zagen na het terugwinnen van de MA’s (zwarte pijl). Toen resulteerde het in de week die volgde in een stijging van circa 21% en we zitten nu op een stijging van bijna 16%.

Net als begin februari geldt ook dit keer dat de ideale regio voor een mogelijke pullback de 200 MA’s zijn. De MA’s zullen gezien de recente stijging hoogstwaarschijnlijk verder omhoog gaan kruipen richting het belangrijke supportgebied $41.000. Dit is de ideale regio waar kopers die de recente beweging omhoog gemist hebben of winst hebben genomen op wachten voor het innemen van nieuwe long posities.

Als we de 200 MA’s bij een pullback opnieuw verliezen, betekent dit dat we ons echt in een zeer pijnlijke en schokkerige marktsituatie begeven. We zullen als dit scenario zich voordoet moeten stoppen met het aannemen van trends op basis van de 200 MA’s en op zoek moeten naar nieuwe validaties / invalidaties voor Bullish en Bearish argumenten.

Bitcoin toont indrukwekkende kracht en koers stijgt opnieuw met 6%

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin toont indrukwekkende kracht en koers stijgt opnieuw met 6%
Lees meer over:
Bitcoin cryptovaluta's

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties