Coinbase boekt verlies van 1,1 miljard dollar door cryptodip

Coinbase boekt verlies van 1,1 miljard dollar door cryptodip

Coinbase heeft een verlies van 1,1 miljard dollar geboekt in het tweede kwartaal van dit jaar. Reden is de onstuimige cryptomarkt in de maanden mei en juni.

Het is het grootste verlies sinds het cryptobedrijf is genoteerd aan de Nasdaq, in april vorig jaar. Ze noemen het zelf een 'plotse en furieuze' neergang van de markt. Door de dalende koers ontstond er angst en paniek op de markt. Dat leidt in eerste instantie tot hogere volumes (en daarmee meer inkomsten), omdat mensen verkopen. Maar daarna is de markt stilgevallen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Coinbase zag het handelsvolume en de transactie-inkomsten met respectievelijk 30% en 35% dalen. Redenen zijn de onzekere macro-omstandigheden (inflatie, minder liquiditeit) en de faillissementen van cryptobedrijven.

Morningstar-analist Michael Miller laat aan Reuters weten dat er geen massale uitstroom van klanten bij Coinbase heeft plaatsgevonden en dat is positief.

Enkele cijfers van het bedrijf uit San Francisco op een rij:

  • kwartaalomzet van 802,6 miljoen dollar (-45,1% ten opzichte van Q1 2022 én -153,1% ten opzichte van Q2 2021)
  • nettoverlies van 1,1 miljard dollar, voornamelijk door een afwaardering van 446 miljoen dollar doordat de crypto-activa op de balans minder waard zijn

Door de malaise moet Coinbase ook bezuinigen. In juni is er een personeelsstop aangekondigd en is 18% van het bestaande personeel de laan uitgestuurd. De aandelenkoers is met ruim 10% gedaald dinsdag na bekendmaking van de kwartaalresultaten.

Coinbase is de grootste Amerikaanse bitcoin beurs, en ze faciliteren aankopen voor onder meer Tesla en MicroStrategy via Coinbase Prime. Onlangs sloot de beurs een samenwerking met BlackRock, 's werelds grootste vermogensbeheerder.

Lees meer over:
Coinbase

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties