Op twee na grootste adres stuurt alle bitcoin naar Coinbase

494 totale weergaven

Vers van de pers: een groot bitcoin adres verstuurt zo'n $3 miljard aan BTC naar Coinbase.

Bitcoin is een open netwerk met een boekhouding die voor iedereen te lezen is. Dat maakt het mogelijk om grote (en kleine) adressen in de gaten te houden. In onderstaande grafiek zie je (in het blauw) de oplopende lijn van bitcoin op dit specifieke adres.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er staat geen naam bij een transactie van bitcoin. In principe weten we niets meer dan het adres '1P5ZEDWTKTFGxQjZphgWPQUpe554WKDfHQ'. Het adres verzamelde sinds april 2019 voor miljarden dollars aan bitcoin. Het geld is nu in één keer naar Coinbase gestuurd.

Op twee na grootste adres stuurt alle bitcoin naar Coinbase
De grote bitcoinspaarpot die ineens leeg is. Grafiek via BitinfoCharts

FUD

Volgens analist Ki Young Ju is dit geen reden voor paniek. Het adres zou namelijk in bezit zijn van een grote partij. Hij speculeert over namen als Gemini, maar het is simpelweg niet bekend wie er achter deze grote transacties zit.

Sommige analisten stellen echter dat het profiel van de transacties niet voldoet aan het beleid van een cryptobeurs.

Wel kun je stellen dat het onwaarschijnlijk is dat degene achter dit geld nu ineens alles op de markt gooit. De verkoop van zo'n groot aantal bitcoin zal zorgen voor problemen op de markt. Als het gaat om iemand die wil verkopen, zal dit via tussenpartijen gaan.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbasewhale

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd