Coinbase start met diensten voor klanten van BlackRock

Coinbase start met nieuwe diensten voor klanten van BlackRock. Met Coinbase Prime faciliteert de cryptobeurs verschillende bitcoindiensten.

Met ruim $10.000 miljard (!!) aan assets onder beheer is BlackRock een van de grootste vermogensbeheerders van de wereld. Het is daarmee een belangrijke klant. De investeerders vind je bijna overal. Het machtige bedrijf heeft bijvoorbeeld ook aandelen in bitcoin miners en MicroStrategy

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Coinbase en BlackRock komen samen met nieuwe diensten waarmee grote beleggers kunnen investeren in de industrie. Het gaat hier voorlopig alleen om bitcoin.

Dat meldt Coinbase in een blogpost.

Je kunt echter ook diensten voor allerlei tokens verwachten.

Aladdin

Coinbase Prime wordt gekoppeld aan Aladdin. Dat is een platform voor investeringsmanagement uit de koker van BlackRock. Coinbase regelt onder andere de handel, maar ook opslag en andere financiële diensten rondom bitcoin.

Het is een nieuwe snelweg waar blootstelling aan de industrie. Geïnteresseerde klanten met contracten bij zowel Aladdin als Coinbase kunnen vragen om toegang tot de diensten.

Coinbase Prime is het antwoord van Coinbase op institutionele interesse. De gemiddelde belegger in die markt is niet bezig met het zelf opslaan van bitcoin. Zij willen simpelweg gewoon blootstelling in deze nieuwe opkomende wereld.

Aandelen

De aandelenkoers van Coinbase kun je inden op de Amerikaanse techbeurs genaamd de NASDAQ. Op het moment van schrijven staat de koers van het aandeel ‘COIN’ ruim 70% lager dan bij de start.

Wel krabbelt de koers iets op na (en ook al voor..) het nieuws rondom BlackRock.

Coinbase start met diensten voor klanten van BlackRock
Koersverloop van COIN volgens Google

De koers van COIN is in een maand met ruim 70% gestegen. De stijging komt kort nadat Ark Invest een deel van hun aandelen verkocht. Het bedrijf verkocht 1,113 miljoen aandelen. Onder leiding van Cathie Wood is Ark al jarenlang een van de grootste aandeelhouders in Coinbase.

Ark heeft nog steeds veel aandelen, maar zal toch een zure nasmaak hebben. Zij verkochten nagenoeg op de bodem.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...