Coinbase CEO Brian Armstrong verwacht 1 miljard bitcoiners binnen 10 jaar

Volgens Coinbase CEO Brian Armstrong is bitcoin klaar om de komende tien jaar de wereld te veroveren en een totaal van 1 miljard gebruikers aan te tikken. Mocht dit lukken, dan heeft ongeveer 1/8e deel van de wereldbevolking bitcoin en is het goed op weg om de belangrijkste valuta op aarde te worden.

Groei van factor 5 in komende 10 tot 20 jaar

Ondanks het kwakkelende begin van 2022 is Coinbase CEO Brian Armstrong nog altijd meer dan bullish over de toekomst van bitcoin. Tijdens een recente conferentie voorspelde hij dat binnen tien jaar 1 miljard mensen bitcoin in hun portfolio heeft.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Mijn voorspellen is dat binnen 10 tot 20 jaar een substantieel deel van het BBP in de crypto-economie gegenereerd wordt”, aldus Brian Armstrong over de toekomst van de sector.

Gezien de groei van het aantal nieuwe gebruikers in het afgelopen jaar lijkt de voorspelling van Armstrong logisch. Tijdens de eerste zes maanden van 2021 is het aantal mensen in de markt meer dan verdubbeld naar 220 miljoen individuen.

Tijdens deze periode heeft de bitcoin koers echter meerdere malen een nieuwe all-time high neergezet, wat ook een belangrijke reden is voor de hoge mate van interesse. Met het matige koersverloop van 2022 is de interesse en groei een stuk lager.

Coinbase gaat de wereld over

Coinbase blijft ook niet stilzitten en is niet tevreden met het huidige deel van de markt dat ze bedienen. Het handelsplatform is dichtbij de overname van de Braziliaanse bitcoin-beurs 2TM die momenteel van de grootste bitcoin-broker van Latijns-Ameirka, Mercado Bitcoin, is.

Daarnaast is Coinbase bezig met de overname van BtcTurk, de grootste Turkse bitcoin-beurs, waar het in totaal 3,2 miljard dollar voor neerlegt. Deze ambitieuze overname’s laten zien dat Coinbase nog lang niet klaar is en een zo groot mogelijk deel van de markt wil bedienen.

Dit soort investeringen doe je als bedrijf alleen maar als je gelooft in de lange termijn van de markt. Het zijn dus niet alleen de woorden van CEO Brian Armstrong, maar ook de daden om die woorden waar te maken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....