Coinbase biedt $3,2 miljard op BtcTurk

Coinbase wil BtcTurk overnemen voor $3,2 miljard. De Amerikaanse beurs wil de Turkse markt beter bedienen. Het nieuws komt van MergerMarket en Bloomberg.

Coinbase is een van de grootse bedrijven in de industrie. Het is de enige cryptobeurs met aandelen aan de Amerikaanse beurs. Het aandeel zelf presteert echter niet goed. De organisatie verwerkt dagelijks voor miljarden dollars aan transacties. Ze leveren diensten aan particulieren, overheden, grote investeerders. Coinbase probeert de hele markt te bedienen. En daar hoort een internationale overnamestrategie bij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Focus op Turkije

De focus op Turkije is opvallend. Eerder deze week werd duidelijk dat Binance start met een 24/7 klantenservice in Turkije. Zo’n 7% van alle bezoeken aan Binance komt van een Turks adres.

Coinbase is naar verluidt bezig met een boekenonderzoek, wat gebruikelijk is bij een overname. Ook namen als OKX en ByBit toonde recentelijk extra interesse in de Turkse markt.

Bitcoin en cryptocurrency’s worden steeds populairder in Turkije. Dat komt mede door de hoge inflatie in het land. Men zoekt een uitweg, en dan is bitcoin een optie.

BtcTurk verwerkte meer dan $200 miljoen aan transacties in de afgelopen 24 uur. De nummer twee in het land (Paribu) bleef steken rond $180 miljoen.

Coinbase

Coinbase is ook bezig met een overname in Brazilië. De beurs Mercado Bitcoin moet voor meer dan $2 miljard worden overgenomen.

Het ligt in de lijn der verwachting dat Coinbase op meerdere plekken in de wereld bedrijven gaat overnemen. Met overnames als deze koop je niet alleen de naam en het merk, het gaat met name om het klantenbestand en bijvoorbeeld technieken.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...