'Coinbase wil bedrijf achter Mercado Bitcoin overnemen voor $2,2 miljard'

'Coinbase wil bedrijf achter Mercado Bitcoin overnemen voor $2,2 miljard'

De Braziliaanse krant Estadão meldt dat Coinbase het bedrijf 2TM wil overnemen. In de cryptomarkt is het een relatief onbekende naam, maar het gaat om het bedrijf achter cryptobeurs Mercado Bitcoin.

Overname door Coinbase

Bij de overname is een bedrag van $2,2 miljard gemoeid. Volgens informatie van Estadão, de op twee na grootste krant in Brazilië, zal de acquisitie ergens in de komende maanden voltooid zijn. De onderhandelingen over de aankoop zijn dit jaar gestart.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mercado Bitcoin is de grootste cryptobeurs van Latijns-Amerika. Sinds vorig jaar geniet het bedrijf de status als unicorn vanwege de waardering van meer dan $1 miljard.

Volgens schattingen steeg het aantal klanten van Mercado Bitcoin vorig jaar tot de 3,2 miljoen. Daarmee zijn ze nog altijd groter dan bijvoorbeeld BitSo.

De beurs is ook shirtsponsor van het Braziliaanse voetbalteam Sport Club Corinthians Paulista, ook wel bekend als Corinthians. Het is een van de meest populaire voetbalclubs in het land.

De overname zal ook gevolgen hebben voor de Portugese markt. 2TM kocht enkele maanden geleden nog CriptoLoja op, die actief zijn vanuit Lissabon. Andersom haalde Mercado Bitcoin vorig jaar nog $200 miljoen op bij SoftBank.

De paraplu van de 2TM-holding omvat nu een heleboel bedrijven: Meubank, MB Digital Assets, CriptoLoja, Bitrust, Blockchain Academy, MezaPro, Wuzu en Portal do Bitcoin.

Brazilië

In een van de laatste rapporten van Coinbase over de markt van institutionele beleggers hintte de Amerikaanse exchange indirect al naar het Zuid-Amerikaanse land. In het document "Where next for crypto in Latin America", noemden ze Brazilië 31 keer. Mexico daarentegen, een land met een groter bbp, werd slechts 17 keer aangehaald.

Het is geen verrassing. In Brazilië lijkt het roer langzaam om te gaan. Volgens triple-A zijn er meer dan 10 miljoen Brazilianen die cryptovaluta hebben. Ook wil Rio de Janeiro in 2023 cryptovaluta gaan accepteren voor bepaalde belastingen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin beurs Brazilië

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties