Coinbase CEO deelt opmerkelijk voorstel: ‘Schrap alles behalve bitcoin’

In een verrassende wending binnen de industrie heeft Brian Armstrong, de CEO van het handelsplatform Coinbase, onthuld dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) het bedrijf opdraagt alle digitale valuta's van het platform te verwijderen, met uitzondering van Bitcoin.

Tijdens een recent interview met de Financial Times, maakte Armstrong bekend dat de SEC voorstelde dat Coinbase bijna 250 verschillende cryptomunten zou moeten schrappen. Deze suggestie kwam naar voren voorafgaand aan een rechtszaak die de SEC tegen Coinbase had aangespannen.

De achterliggende gedachte van de SEC was volgens Armstrong dat zij geloven dat “elk ander activum dan Bitcoin als een effect moet worden beschouwd”. Dit betekent dat ze onder de financiële wetgeving en regulering vallen. Armstrong gaf echter aan dat deze interpretatie niet overeenkomt met die van Coinbase. De regulator bleef echter standvastig en liet geen ruimte voor discussie, en stelde dat Coinbase gewoon elk ander activum dan Bitcoin zou moeten verwijderen.

Dit is een visie die gedeeld wordt door Gary Gensler, de voorzitter van de SEC. Hij verkondigde in een eerder interview dat “alles behalve Bitcoin” als een effect zou moeten worden beschouwd onder het toezicht van de instantie.

Volgens Armstrong zou een dergelijke handeling een precedent scheppen, dat potentieel catastrofaal kan zijn voor de crypto-industrie in de Verenigde Staten. Dit besef maakte de keuze voor Armstrong eenvoudiger: hij besloot het gevecht aan te gaan en de zaak voor de rechtbank te brengen.

Deze rechtszaak volgde in juni, waarbij de SEC Coinbase ervan beschuldigde te functioneren als een niet-geregistreerde beurs en bovendien 13 specifieke cryptocurrencies noemde die door Coinbase werden aangeboden als niet-geregistreerde effecten.

Ondanks deze ernstige beschuldigingen heeft de SEC verklaard dat zij bedrijven niet formeel verzoekt om crypto-assets te verwijderen. Echter, de regulator geeft wel aan dat zij hun visie kunnen delen over mogelijke overtredingen van de effectenwetten.

De regelgeving omtrent de crypto-industrie in de VS is tot op heden nog onduidelijk en er zijn meerdere partijen betrokken bij het handhaven van deze sector. Het lijkt erop dat er wetgeving op komst is die de jurisdictie over crypto voornamelijk aan de Commodity Futures Trading Commission zou geven en tegelijkertijd de rol van de SEC met betrekking tot crypto zou verduidelijken.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...