Coinbase: de favoriete cryptobeurs van ARK Invest

Het aandeel COIN van Coinbase dipt en dat vinden sommigen aanleiding om juist te kopen. ARK Invest, het investeringsbedrijf van Cathie Wood, heeft voor de tweede dag op rij aandelen gekocht van Coinbase, de grootste cryptobeurs in de VS.

Volgens gegevens van ARK’s dagelijkse handelsactiviteit kocht het investeringsbedrijf op woensdag 341.186 aandelen van Coinbase ter waarde van ongeveer $110 miljoen. Dit komt bovenop de 749.205 aandelen die het dinsdag kocht ter waarde van ongeveer $246 miljoen.

De aankopen werden gedaan via drie van ARK’s exchange-traded funds (ETF’s): ARK Innovation ETF (ARKK), ARK Next Generation Internet ETF (ARKW) en ARK Fintech Innovation ETF (ARKF). Coinbase is nu een van de grootste posities in deze ETF’s.

Coinbase is gewaardeerd op $85,8 miljard op basis van de slotkoers van $328,28 per aandeel op woensdag. Het is de eerste grootste cryptobedrijf dat in april 2021 naar de beurs is gegaan.

ARK Invest, onder leiding van Cathie Wood, is een fervent voorstander van crypto en blockchain-technologie. Het bedrijf heeft ook belangen in andere crypto-gerelateerde bedrijven zoals Grayscale Bitcoin Trust, Square en Tesla.

Lees meer over:
Coinbase

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...