Coinbase: de favoriete cryptobeurs van ARK Invest

Coinbase: de favoriete cryptobeurs van ARK Invest

Het aandeel COIN van Coinbase dipt en dat vinden sommigen aanleiding om juist te kopen. ARK Invest, het investeringsbedrijf van Cathie Wood, heeft voor de tweede dag op rij aandelen gekocht van Coinbase, de grootste cryptobeurs in de VS.

Volgens gegevens van ARK’s dagelijkse handelsactiviteit kocht het investeringsbedrijf op woensdag 341.186 aandelen van Coinbase ter waarde van ongeveer $110 miljoen. Dit komt bovenop de 749.205 aandelen die het dinsdag kocht ter waarde van ongeveer $246 miljoen.

De aankopen werden gedaan via drie van ARK’s exchange-traded funds (ETF’s): ARK Innovation ETF (ARKK), ARK Next Generation Internet ETF (ARKW) en ARK Fintech Innovation ETF (ARKF). Coinbase is nu een van de grootste posities in deze ETF’s.

Coinbase is gewaardeerd op $85,8 miljard op basis van de slotkoers van $328,28 per aandeel op woensdag. Het is de eerste grootste cryptobedrijf dat in april 2021 naar de beurs is gegaan.

ARK Invest, onder leiding van Cathie Wood, is een fervent voorstander van crypto en blockchain-technologie. Het bedrijf heeft ook belangen in andere crypto-gerelateerde bedrijven zoals Grayscale Bitcoin Trust, Square en Tesla.

Lees meer over:
Coinbase

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties