Coinbase deelt slechte kwartaalcijfers, aandeel daalt ruim 75% sinds lancering

Coinbase deelt eerste slechte kwartaalcijfers van 2022. Het handelsvolume op de grote Amerikaanse cryptobeurs daalde met 44% in vergelijking met het vierde kwartaal in 2021. Ook de aandelenkoers (COIN) zit in een flinke dip.

Coinbase is het eerste bitcoinbedrijf in haar soort dat naar de Amerikaanse beurs ging met hun aandelen. Groot nieuws in 2021, en een mooi moment voor investeerders om wat uit te cashen. Sinds de notering aan de Nasdaq is het aandeel echter met 78% (!) gedaald. Op het moment van schrijven kost een aandeel COIN nog geen 73 dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het lijkt een gevolg van een algemene trend wereldwijd: techaandelen hebben het moeilijk en het is onrustig in de financiële markten. De handelsvolumes in bitcoin en crypto blijven door dalen. Coinbase ontspringt de dans niet en gaat mee in deze trend.

Coinbase deelt slechte kwartaalcijfers, aandeel daalt ruim 75% sinds lancering
De aandelenkoers van COIN volgens Google

Coinbase en volumes

De dalende trend betekent overigens niet dat er helemaal geen handel of activiteit plaatsvindt via Coinbase. In het eerste kwartaal van 2022 had Coinbase een omzet van $1,17 miljard. Er was een verlies van $430 miljoen. In het vierde kwartaal van 2021 werd er nog een winst behaald van $840 miljoen.

Het handelsvolume in de eerste drie maanden van 2022 lag op $309 miljard. Nog een vergelijking: in oktober, november, december van 2021 lag dit op $547 miljard.

Coinbase verwacht nog mindere cijfers in het lopende kwartaal (april, mei, juni). Daarbij is het net als de rest van de markt afhankelijk van het huidige sentiment.

In de aandeelhoudersvergadering deelt het bedrijf hun visie op de korte termijn: “Terwijl we door onzekere en volatiele markten navigeren, hebben we een decennium aan ervaring om uit te putten en zullen we verstandig blijven investeren om groei op lange termijn te stimuleren. We blijven verwachten dat tijdens een langdurig en stressvol scenario voor ons bedrijf, zullen we ernaar streven om onze potentiële Adjusted EBITDA-verliezen in 2022 (winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie) te beperken tot ongeveer $500 miljoen op jaarbasis.”

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...