Klanten van Coinbase moeten extra informatie delen bij uitgaande transacties

Coinbase volgt transacties buiten hun eigen platform. De grote cryptobeurs moet klanten in Canada, Singapore en Japan nog beter in de gaten houden.

Klanten moeten dus rekenen op meer surveillance. Coinbase legt op hun eigen website uit waarom: lokale regelgeving.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Surveillance

Vanaf 1 april moeten Canadezen, Japanners en Singaporezen extra informatie delen als ze transacties sturen naar een ander platform. Het betekent simpelweg dat het moeilijker wordt om bitcoin van Coinbase naar een ander (platform) te sturen. Je moet jezelf verantwoorden voor je transactie.

Singaporese en Japanse investeerders moeten aanvullende informatie delen over álle uitgaande transacties. In Canada geldt een grens van 1.000 Canadese dollar (zo’n 800 Amerikaanse dollars). Canadezen die onder dit bedrag blijven vallen buiten de nieuwe regels.

In bovenstaand screenshot zie je hoe dit in zijn werk gaat. Wanneer je een transactie wil sturen vanaf Coinbase moeten Canadezen de hele naam en het woonadres (!) invullen van de ontvanger. Hierover liegen maakt je een fraudeur op het platform.

Dit geldt zélfs voor transactie naar je eigen wallets.

Klanten van Coinbase moeten extra informatie delen bij uitgaande transacties
Hier boven zie je hoe de vragenlijst er uit ziet.

Japan en Singapore

In Japan en Singapore pakken ze het iets anders aan. Richtlijnen in beide landen verplichten Coinbase er toe om informatie te verzamelen over elke transactie van hun klanten. Dus niet alleen voor uitgaande transacties, maar ook andere transacties die niet eens te maken hadden met Coinbase.

Japanners moeten ook zelf informatie geven over de ontvangers van hun transacties. In Singapore geldt hetzelfde, maar er is geen verplichting om ook het woonadres op te geven.

Klanten die niet voldoen aan de regels kunnen simpelweg geen gebruik maken van deze diensten van Coinbase.

Lees meer over:
Coinbase

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...