Duizenden klanten Coinbase raakten geld kwijt, klantenservice onbereikbaar

Enkele duizenden Coinbase gebruikers zijn niet blij met de klantenservice van het miljardenbedrijf. Nadat er berichten naar buiten kwamen over persoonlijke accounts die gehackt zijn, laat de klantenservice niet van zich horen.

Voor de duidelijkheid: Coinbase is niet gehackt, maar de persoonlijke accounts van klanten onder meer via malware.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Klantenservice Coinbase scoort onvoldoende

Naar schatting gaat het om een paar duizend klanten verdeeld over heel Amerika, die hun geld zonder reden zijn kwijtgeraakt. Ze tasten in het duister na de reden en krijgen geen of amper contact met de beurs.

Ter relativering: Coinbase bedient naar verluidt 35 miljoen gebruikers wereldwijd.

Tanja Vidovic, één van de slachtoffer van de hack, heeft bijna alles van haar cryptomunten ter waarde van 168.000 dollar verloren. Alle pogingen tot contact met de customer support van Coinbase zijn nutteloos, zo vertelt ze.

Een ander slachtoffer die zo’n 35.000 dollar had verloren kreeg wél antwoord van Coinbase.

Namelijk dat de transacties die worden gedaan op de blockchain niet meer zijn terug te draaien en dat de verzekering van Coinbase de diefstal van individuele accounts niet dekt.

Een populair Twitter account kreeg veel bijval nadat hij zijn problemen die zijn vader met de exchange had, bekendmaakte. Dat Coinbase wél reageerde op dit populaire account, gas wrijving.

‘Jullie reageren en helpen alleen mensen wanneer ze veel volgers hebben en jullie reputatie op het spel staat. Hoe zit het met ons? 5 maanden zonder hulp!’, zo twitterde een andere boze klant.

Beursgang

In april ging het handelsplatform uit San Fransisco naar beurs. CEO Brian Armstrong vertelde toen ironisch dat mensen niet langer bang hoeven te zijn voor crypto en bitcoin zoals vroeger.

Coinbase gebruikers hebben sinds 2016 meer dan 11.000 klachten tegen de beurs ingediend bij de Federal Trade Commission en Consumer Financial Protection Bureau. Het merendeel hiervan gaat over de belabberde klantenservice.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase