Coinbase gebruikers kunnen nu bitcoin kopen met Apple Pay

Het kopen van bitcoin is zojuist een stuk eenvoudiger geworden op Coinbase. Vanaf heden is het mogelijk om je ApplePay wallet aan Coinbase te verbinden met iedere Visa of Mastercard.

De integratie van Google Pay staat ook op de planning voor Coinbase. “Vandaag introduceren we een nieuwe en eenvoudige manier om crypto te kopen met aan Apple Pay en Google Pay verbonden betaalkaarten en de optie om 24/7 onmiddellijk geld op te nemen tot bedragen van $100.000 per transactie,” aldus Coinbase in een blogpost op donderdag.

Apple Pay vanaf nu beschikbaar, Google Pay volgt later

Gebruikers die al een Visa of Mastercard aan hun Apple Wallet hebben gekoppeld hoeven niets meer te doen om de betaaloptie te activeren in Coinbase. Apple Pay verschijnt automatisch als betaaloptie als je bitcoin koopt via Coinbase op een apparaat dat Apple Pay ondersteund of in de Safari web browser.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Coinbase verwacht Google Pay later deze herfst te activeren, zodat ook Google-gebruikers hun bitcoin kunnen afrekenen met hun Google wallet.

In dezelfde blogpost kondigde Coinbase de mogelijkheid aan om onmiddellijk geld op te nemen van de beurs. Helaas gaat het hierbij vooralsnog enkel om Amerikaanse klanten van het beursplatform die bedragen tot $100.000 direct op hun rekening krijgen.

Hoe lang blijft Coinbase nog relevant?

Coinbase ging eerder dit jaar onder de ticker COIN naar de beurs en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een megabedrijf. Het gros van de omzet haalt het echter nog altijd binnen met relatief hoge handelskosten die gebruikers op het platform betalen.

De kans is groot dat de marges van het bedrijf zich de komende jaren steeds meer richting de nul zullen bewegen. Om te voorkomen dat ze dit op de lange termijn de kop kost, moeten ze andere financiële dienstverlening in het platform integreren.

Partijen als het Strike van Jack Mallers die het kopen van bitcoin tegen praktisch nul transactiekosten (gaan) aanbieden, dwingen het grote Coinbase om daar nu al over na te denken. Wij zijn zeer benieuwd hoe zich dit de komende jaren gaat ontwikkelen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....